PREMIJERA

Za 3,1 sekundu do ‘stotke‘: Teslin novi Model 3 Performance ubrzava poput superautomobila

I maksimalna brzina je impresivna za jedan električni auto jer Model 3 Performance je u stanju pojuriti čak 262 km/h

Tesla Model 3 Performance

 Tesla Media

Više od pola godine nakon redizajna Tesla je predstavila i novu top verziju Modela 3 nazvanu Performance.

Tipično za Teslu, proizvođač je bio vrlo škrt s tehničkim podacima koje je objavio, pa u ovom trenutku nismo sigurni ni s koliko konjskih snaga ovaj auto točno raspolaže. Teslina web stranica za SAD navodi snagu od 510 KS, dok se u službenom priopćenju za Europu navodi samo da auto ima "više od 460 KS".

image

Tesla Model 3 Performance

Tesla Media

Ono što je sigurno je da ovaj auto ubrzava poput rasnog superautomobila. Konkretno, za do 100 km/h mu je potrebna samo 3,1 sekunda. I maksimalna brzina je izuzetno impresivna za jedan električni auto jer Model 3 Performance je u stanju pojuriti čak 262 km/h. WLTP doseg uz punu bateriju je deklariran na 528 kilometara.

image

Tesla Model 3 Performance

Tesla Media

Okretni moment sustava također ne možemo pronaći u službenom priopćenju, no u objavi na društvenoj mreži X Tesla je navela 741 Nm, što je prilično impresivno. Kao što je uobičajeno kod Tesle, još nema nikakvih podataka o kapacitetu baterije.

image

Tesla Model 3 Performance

Tesla Media

Performance također dobiva prilagođen ovjes s adaptivnim amortizerima, a novi Track Mode način rada s posebnim postavkama za ESP, snagu rekuperacije i kočnice jamči više zabave u vožnji. Tu su i bolje kočnice s većim diskovima, optimizirane čeljusti i "kočione pločice visokih performansi". U unutrašnjosti auto ima nova sportska sjedala s grijanjem i ventilacijom sjedala te umetke od karbonskih vlakana.

image

Tesla Model 3 Performance

Tesla Media

Malih razlika ima i u vanjskom dizajnu, da bi automobil izgledao agresivnije i imao bolju aerodinamiku pri većim brzinama.

image

Tesla Model 3 Performance

Tesla Media

Početna cijena vozila Model 3 Performance u Hrvatskoj iznosi 55.990 eura, a isporuke počinju tijekom svibnja ili lipnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:06