RAVNO IZ BUDUĆNOSTI

Futuristički Lexus Toma Cruisa iz 'Specijalnog izvještaja' može biti vaš već od 25 tisuća dolara

Ako očekujete holograme i video zaslone kakve se vidjeli u filmu ostat ćete razočarani. Lexus je sada tek ogoljena karoserija s malenim benzinskim motorom

Futuristički automobil kojeg je u filmu 'Specijalno izvješće' (Minority Report) vozio glumac Tom Cruise uskoro bi se mogao naći i u vašoj garaži. Naime, unatoč jedinstvenosti i posebnosti futurističkog Lexusa, vozilo će se naći na aukciji i to s vrlo povoljnom cijenom.

Filmski Lexus može biti vaš za svega 25 tisuća dolara - oko 135 tisuća kuna.

Međutim, ako ste u njemu očekivali holograme i video zaslone kakve se vidjeli u filmu ostat ćete razočarani. Lexus je sada tek ogoljena karoserija s malenim benzinskim motorom.

Isto tako, za razliku svoje 'uloge' u 2054. godine, ovaj Lexus neće moći voziti po zidovima te nema biometrijske sigurnosne sustave, a pogonsko gorivo mu nisu gorive ćelije već običan benzin.

Automobil se trenutačno nalazi u vlasništvu privatnog kolekcionara koji će ga ove subote dati na aukcijsku prodaju u Bonhamsu.

Na aukciji će se početkom prosinca naći i slavni vremeplov iz filmskog serijala 'Povratak u budućnost' - DeLorean DMC-12, a procjenjuje se da će postići cijenu i do 600 tisuća dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. rujan 2024 05:30