drska krađa

Hoće li na oglas? Lopovi ukrali tegljač s četiri Porschea i hrpom dijelova, pitanje je kome ih mogu prodati

Policija je već pronašla tegljač, ali prikolici s automobilima i trkaćom opremom vrijednom 1,5 milijuna dolara i dalje nema traga

Ukradeni kamion

 Screenshot Instagram Rennsport-One

Trkaća momčad iz Floride ostala je bez četiri automobila nakon što je netko prošlog tjedna ukrao kamion s prikolicom na koju su bili utovareni. Policija je već pronašla tegljač, ali prikolici s trkaćim automobilima i trkaćom opremom vrijednom 1,5 milijuna dolara i dalje nema traga.

Nesvakidašnja krađa se dogodila u nedjelju oko 3 sata ujutro u Pompano Beachu na Floridi, sjeverno od Miamija. Dvije osobe dovezle su se na parkiralište trkaće momčadi i odvezle se s kamionom oko 20 minuta kasnije.

Tvrtka je kamion opremila GPS uređajem za praćenje, no on je posljednju lokaciju poslao nekoliko sati kasnije u jugozapadnom području Miamija. Policija je dan kasnije pronašla tegljač oko 100 kilometara od sjedišta momčadi. Bio je napušten na jednom imanju.

Policija Browarda još uvijek traži prikolicu, a Justin Bellinzoni, vlasnik tima, angažirao je privatnog istražitelja da pomogne u potrazi.

Na prikolici su bila četiri Porscheova trkaća automobila, dijelovi i druga oprema. S obzirom na prilično malo i specifično tržište trkaćih automobila vrlo je upitno što će lopovi s tim autima. Teško da ih mogu prodati nekoj trkaćoj momčadi ili drugom kupcu jer definitivno "upadaju u oči", a njihova konverzija u cestovne automobile je praktično nemoguća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2024 19:01