JEDAN JEDINI

Kupca će odabrati lutrijom: Porsche predstavio unikatni 911 GT3 RS

Jedinstveni 911 GT3 RS odaje počast vozaču utrka Jou Siffertu. Razvijen je u suradnji s njegovom obitelji i crpi inspiraciju iz modela 917

Porsche 911 GT3 RS Jo Siffert

 Porsche Media

Porsche je predstavio jedinstveni 911 GT3 RS kojim odaje počast švicarskom vozaču utrka Jou Siffertu. Razvijen u suradnji sa Siffertovom obitelji, automobil crpi inspiraciju iz modela 917 u kojem su Jo Siffert i Kurt Ahrens pobijedili u utrci na Österreichringu 1969. godine. Ima dvobojni dizajn koji kombinira bijelu boju s detaljima u Viper Green zelenoj boji.

image

Porsche 911 GT3 RS Jo Siffert

Porsche Media

Osim posebne boje, automobil ima brojke 29 na "haubi", vratima i krilu. Tu su i veliki natpisi "Porsche" i posebni crni magnezijski kotači. Zanimljivo, Porsche je zatražio pomoć od Boscha i Shella da izrade svoje retro sponzorske naljepnice koje su bile specifične za vrijeme Sifferta. Tu su i posebne oznake na B-nosačima s potpisom Joa Sifferta.

image

Porsche 911 GT3 RS Jo Siffert

Porsche Media

Porsche nije objavio mnogo slika interijera, ali je potvrdio da automobil ima crno-crvene Race-Tex presvlake s motivom kacige na naslonima za glavu. Model također ima posebne pločice na pragovima vrata i Siffertov potpis utisnut na središnjoj konzoli.

Čak i ključ vozila unikatan budući da ima bijelo-zelenu boju grafiku siluete 917.

image

Porsche 911 GT3 RS Jo Siffert

Porsche Media

Automobil će biti izložen u prodajnim salonima diljem Švicarske i na kraju će biti prikazan na salonu Auto Zürich u studenom. Nakon završetka turneje, model će biti prodan sretnom kupcu koji će biti "nasumično odabran".

image

Porsche 911 GT3 RS Jo Siffert

Porsche Media

Siffert je poginuo 1971. u neslužbenoj utrci bolida Formule 1 u Brands Hatchu, no i dalje uživa kultni status u Švicarskoj zahvaljujući istaknutoj karijeri u kojoj se natjecao u 298 utrka tijekom 11 godina. Porsche je dodao da se toliko volio utrkivati ​​da bi se povremeno natjecao u nekoliko utrka istog vikenda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. rujan 2024 00:20