ŠOKANTNA PRERADA

Mansory opet u akciji: Novcem ne možete kupiti ukus, ali možete jedinstveni Urus s troja vrata

Slično kao i kod Ferrarija Purosangue, kojeg su pretvorili u neugodno napadni auto, tuner je i ovdje drastično revidirao izgled SUV-a

Mansory Venatus Coupé EVO C

 Mansory Facebook

Ako želite Lamborghini s dvoja bočna vrata, zdrav razum bi predložio da odaberete Revuelto ili novi Temerario. Ali ne, Mansory je morao uskočiti s trećom opcijom, verzijom SUV-a Urusa s troja vrata koju nitko nije tražio, ali očito nekome, negdje, treba.

image

Mansory Venatus Coupé EVO C

Mansory Facebook

Prošlo je nekoliko godina otkako je njemački tuner prvi put lansirao svoju verziju Urusa s troja vrata, nazvanu Venatus Coupe Evo C. Napravit će samo osam primjeraka, a najnoviji od njih je najdramatičniji koji smo do sada vidjeli. Slično kao i kod nedavnog Ferrarija Purosangue, kojeg su pretvorili u brutalni i neugodno napadni model Pugnator, tuner je i ovdje drastično revidirao vanjski i unutarnji izgled SUV-a. Naravno, ljepota je u oku promatrača, ali možete li stvarno pogledati ovu stvar i reći vam nije ružna?

image

Mansory Venatus Coupé EVO C

Mansory Facebook

Prednja polovica je dio Urusa koji je najviše uništen. Mansory je ugradio dramatičan novi odbojnik s naglašenim spliterom i mnogo drugih aerodinamičkih dodataka. Zatim je cijeli prednji dio ukrašen uzorkom boje koji izgleda kao da prikazuje tisuće malih povezanih karika lanca. Preinake se nastavljaju i na bočnim stranama. Mansory je gurnuo B-stupove unazad 20 cm i izdužio prednja vrata Urusa, dok je stražnja uklonio. Tema karika lanca nastavlja se dijelom karoserije sve do kraja automobila. Iza novih kotača nalaze se narančasto obojene kočione čeljusti.

image

Mansory Venatus Coupé EVO C

Mansory Facebook

Stražnji dio Venatusa Coupea Evo C jednako je pretjeran kao i prednji dio. Tu je novi krovni spojler, veći spojler ispod stražnjeg prozora, a kako to, naravno, nije bilo dovoljno auto ima i treći mali spojler iznad stražnjih svjetala. Tu je i novi napadni difuzor iz kojeg vire tri karakteristične ispušne cijevi.

image

Mansory Venatus Coupé EVO C

Mansory Facebook

Unutra je auto dobio potpuni Mansory tretman. Crna alcantara prekriva sjedala, obloge vrata, stupove, tunel mjenjača i krovnu oblogu s temom "zvjezdanog neba" od LED lampica. Također su ubacili nova sjedala te prošivene kožne tepihe i podne prostirke koji vjerojatno koštaju više od prvih novih automobila kakve većina nas vozi.

image

Mansory Venatus Coupé EVO C

Mansory Facebook

Što se tiče performansi nije ništa objavljeno, no vjerojatno je ova verzija dobila iste izmjene kao i prethodni primjerci modela Venatus Coupe Evo C. Oni su imali 4,0-litreni twin-turbo V8 koji je razvijao 900 KS i 1100 Nm, ubrzavajući SUV do 100 km/h za nevjerojatnih 2,9 sekundi, uz najveću brzinu od 323 km/h.

image

Mansory Venatus Coupé EVO C

Mansory Facebook

Manosry, ako obično nije objavio cijenu, no sigurni smo da će se i za ovo "čudovište" negdje naći kupac kojem će se ono svidjeti i koji neće pitati koliko košta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. listopad 2024 17:34