video, foto

Maserati pokazao model MCXtrema: Poslušajte zvuk novog bolida od 750 KS za trkaće staze

Maserati MCXtrema obećava revoluciju na trkaćim stazama, predstavljanje je zakazano na ljeto

Maserati MCXtrema

 Maserati

Maserati se sprema dominirati trkaćim stazama novim adutom - MCXtrema, čije su detalje nedavno otkrili uoči željno iščekivanog lansiranja ovoga ljeta. Dok čekamo službeni početak isporuka, Maserati marljivo testira ovaj model kako bi osigurao njegovu besprijekornost.

image

Maserati MCXtrema

Maserati

Nasljednik slavnog MC20, MCXtrema, prvi je put otkriven javnosti na Autodromu Varano de’ Melegari u veljači, pod vještim rukama glavnog testnog vozača Andree Bertolinija. Maserati naglašava da je staza savršeno okruženje za istinski ispit sposobnosti ovog automobila, koji pokreće snažan twin-turbo 3,0-litarski V6 motor sa 730 KS i 730 Nm okretnog momenta. Opremljen šest-stupanjskim sekvencijalnim mjenjačem i diferencijalom s ograničenim proklizavanjem, MCXtrema neumorno prenosi snagu na stražnje kotače.

image

Maserati MCXtrema

Maserati

Maserati je podijelio tek kratki video s testiranja koji je otkrio impresivan zvuk koji proizvodi MCXtrema, dodajući da je model prošao kroz oko 200 sati testiranja u dinamičkom simulatoru i više od 1000 sati virtualne analize, nadovezujući se na četiri godine razvoja prethodnika, MC20.

Andrea Bertolini dijeli svoje dojmove: "Vožnja novog modela na stazi uvijek izaziva izuzetne emocije. MCXtrema je istinsko remek-djelo, dizajnirano za gospodarenje asfaltom i savladavanje zavoja, kombinirajući mehaničku preciznost i aerodinamičku efikasnost za neprikosnovenu ravnotežu i upravljivost."

image

Maserati MCXtrema

Maserati

Osim uvida u testni proces, Maserati predstavlja i program prilagođavanja MCXlusiva, nudući vlasnicima izbor između varijanti Tech Beast, Corse i Speed Beast, kao i mogućnost odabira između Matte Black i Grigio Corsa Bright kotača, te sjedala u crnoj, plavoj ili ledeno bijeloj boji.

Iako se ponuda čini skromnom, Maserati uvodi i BEASTspoke varijantu, pružajući kupcima šansu da personaliziraju svoje vozilo dodavanjem različitih boja i natpisa, poput vlastitog imena, na unikatnu pločicu "Jedan od 62" unutar kabine.

image

Maserati MCXtrema

Maserati

Posebno intrigantan je program MCXperience, koji vlasnicima nudi uranjanje u "svijet Maseratijevih utrka" uz profesionalne vozače i tehničare iz Maserati Corse Services. Glavna atrakcija ovog programa je pristup jedinstvenim iskustvima na stazi, detalji kojih ostaju djelomično tajnoviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:03