TUNING G KLASE

Nakon Purosanguea unakazili i legendu. Mansory je dokaz da mnogo novca često znači i malo ukusa

Mansory nastavlja šokirati svojim preradama koje neki bogataši, očito, smatraju atraktivnima i poželjnima

Mansory Gronos

 Mansory Press

Prije nekoliko dana je njemački tuner Mansory "dospio na naslovnice" diljem svijeta svojom šokantnom preradom Ferrarijevog SUV-a Purosangue. Javnost je ovaj pretjerano "nakićeni" model, nazvan Mansory Pugnator, uglavnom jako iskritizirala, no sigurni smo da će se za taj auto naći ponešto kupaca je poznato je da se novcem ne može kupiti i dobar ukus.

image

Mansory Pugnator, prerada Ferrarija Purosangue

Mansory Press

U međuvremenu Mansory nastavlja šokirati svojim preradama koje neki bogataši, očito, smatraju atraktivnima i poželjnima. Mercedesova G-klasa je već nekoliko puta bila predmet njihovog "iživljavanja", a ovoga puta su otišli korak dalje predstavivši njene vizualno najekstremnije prerade do sada.

image

Mansory Gronos

Mansory Press

Riječ je o preradama nazvanima "Gronos" i "Grand Entrée" koje će se na početku prodaje ponuditi kao "Limited Edition" od 8 primjeraka svaka za svakog od njih. Na sreću samo osam, moglo bi se reći nakon što pogledate slike.

image

Mansory Grand Entrée

Mansory Press

Oba modela se uvelike razlikuju od originalne G-klase dodavanjem obilja dijelova od karbona. Auti su dobili nove poklopce motora s integriranim, novo usmjerenim otvorima za zrak od karbona, nova dnevna i krovna svjetla, agresivne odbojnike i maske, a dojam upotpunjuju "šiljci na blatobranima s integriranim Mansory logom. Gronos je također dobio novi poklopac za rezervni kotač s osvijetljenim logotipom za korištenje, a u oči posebno upadaju naplatci s kričavo žutim detaljima.

image

Mansory Gronos

Mansory Press

Ovi naplatci su zapravo modeli FC.5, prvi put ugrađeni na Mansory Pugnator, ali moramo priznati da G-klasi, posebno u jednobojnoj verziji pristaju malo bolje. Ovi jednodijelni, ultra lagani kovani naplatci 24 inča kombinirani su s gumama visokih performansi dimenzija 295/30 R24.

image

Mansory Grand Entrée

Mansory Press

Mansory se potrudio da sve ne ostane samo na izgledu pa je prerađen i motor uz pomoć većih turbopunjača i ispušnog sustava visokih performansi. U kombinaciji s novoprogramiranom elektronikom motora, 4,0-litreni V8 motor sada isporučuje 820 KS (u serijskoj G-klasi 585 KS), a maksimalni okretni moment raste sa standardnih 850 Nm na 1.150 Nm. S takvim pogonom oba modela postižu granicu od 100 km/h iz mjesta za samo 4 sekunde.

image

Mansory Gronos

Mansory Press

Naravno, Mansory se potrudio "urediti" i unutrašnjost automobila. Slike ovdje govore više od riječi.

image

Mansory Gronos

Mansory Press

Mansory nije otkrio koliko će njihove prerade koštati, no nerijetko su one kod ovog tunera čak i dvostruko skuplje od samog originalnog automobila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. listopad 2024 13:38