NA TRKAĆOJ STAZI

Ogromna šteta: Zapalio se neprocjenjivi trkaći Ferrari koji je 1971. osvojio postolje u Le Mansu

Šteta je ogromna jer je vatra gorjela oko četiri minute prije nego što je stigla ekipa s vatrogasnim aparatima

Zapalio se rijetki trkaći Ferrari

 Reddit Screenshot

Ferrarijevi povijesni trkaći automobili koji još uvijek sudjeluju u utrkama oldtimera izuzetno su rijetki te je zato vrlo tragično vidjeti kako jedan nestaje u plamenu. Tim više što se radi o automobilu koji je prije više od 50 godina osvojio mjesto na postolju legendarne utrke 24 sata Le Mansa.

image

Ferrari 512 M

Ferrari Press

Fotografije objavljene na društvenim mrežama prikazuju Ferrari 512M u plamenu. Navodno je riječ o automobilu kojeg su 1971. godine američki vozači Sam Posey i Tony Adamowicz odvezli do trećeg mjesta na 24 sata Le Mansa. Na postolju su ispred njih bili samo dva nepobjediva legendarna Porschea 917 K.

Požar na Ferrariju je izbio dok je auto kružio trkaćom stazom Watkins Glen International u SAD-u. Nejasno je što se točno dogodilo, ali se sumnja da je uzrok prekinuta cijev dovoda za gorivo. Na videu koji je u međuvremenu uklonjen vidljiv je automobil koji je u plamenu koji s crnim dimom suklja straga.

Fotografije objavljene na Instagramu i Redditu pokazuju da se Ferrari zaustavio na stazi sa zapaljenim stražnjim dijelom prije nego što je osoblje staze stiglo u pomoć i ugasilo vatru. Jedna fotografija prikazuje vozača kako neozlijeđen stoji ispred Ferrarija, a bijeli dim zaklanja automobil i razmjere štete.

image

Zapalio se rijetki trkaći Ferrari

Reddit Screenshot

Automobil, modificirana verzija 512S, imao je 5,0-litreni V-12 motor i natjecao se na mnogim utrkama izdržljivosti, a nakon službene karijere često je korišten u utrkama oldtimera i drugim događajima, uglavnom u SAD-u.

S obzirom na njegovu povijesnu vrijednost nadamo se da požar nije uništio auto do te mjere da se ne može popraviti i da će ga vlasnik restaurirati. Šteta je sigurno ogromna jer je vatra navodno gorjela oko četiri minute prije nego što je stigla ekipa s vatrogasnim aparatima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 20:47