mudro ulaganje

Prije devet godina kupio 200 originalnih Land Rovera Defendera na kraju proizvodnje. Sada ima milijune

Iako su 2015. godine ovi automobili koštali relativno malih 35.000 funti, tvrtka sada za njih traži skoro do šest puta veće iznose

Twisted Automotive Land Rover Defender

 Twisted Automotive

Čovjek koji je prije nekoliko godina kupio više od 200 Land Rover Defendera sada ih u Velikoj Britaniji prodaje za stotine tisuća funti. Kupnja se ispostavila kao jako dobra investicija.

Poduzetni kupac je Charles Fawcett je osnivač i vlasnik Twisteda, britanske tvrtke koja modificira i prodaje prilagođene Defendere. Kupio je hrpu tada aktualnih Defendera neposredno prije nego što su se prestali proizvoditi 2015. godine.

Kako novi model nema previše veze sa starim, kupci su sada spremni izdvojiti i do 220.000 funti da bi posjedovali originalnu terensku legendu.

image

Twisted Automotive Land Rover Defender

Twisted Automotive

Viska cijena posljedica je i činjenice da ovo nisu bilo kakva 4x4 vozila, jer ih Charles modificira prema strogim kriterijima prilagođenim svojim klijentima i pretvara u još sposobnije i udobnije "gospodare terena".

Sva automobili imaju manje od 30 milja (oko 50 kilometara) na satu, tako da se praktično radi o potpuno novim automobilima, što kupci dodatno cijene. Svi ponuđeni automobili se temelje na izvedbi XS, koja je u to vrijeme bila najviša razina opreme Land Rover Defendera, a Charles je otišao do same tvornice da bi kupio veliku količinu auta.

Za The Sun je rekao: "Otišao sam do proizvodne linije Defendera u Solihullu kako bih upoznao muškarce i žene koji rade vozila. Ovih šesnaest 110-ica je odabrano zbog brojeva šasije i datuma izrade. Svi su registrirani 2016., nakon prestanka proizvodnje i među posljednjima su koji su izašli iz proizvodnje što im dodatno podiže cijenu.

image

Twisted Automotive Land Rover Defender

Twisted Automotive

Twisted sada kupcima nudi izbor motora, benzinskog ili dizelskog a na autu su poboljšane kočnice, ovjes, kotači, gume i prilagođeno LED osvjetljenje. Tu su i pristojan infotainment sustav, dodatna zvučna izolacija i koža, što su detalji kojima se nisu mogli pohvaliti originalni Defenderi.

Iako su 2015. godine ovi automobili koštali relativno malih 35.000 eura, Twisted sada za njih traži skoro do šest puta veće iznose. Dizelske verzije koštaju od 135.000 funti bez poreza, a snažnije benzinske verzije čak 184.000 funti bez poreza. Ako želite jedan izrađen po mjeri za vas, možete naručiti sada i dobiti ga sljedeće godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 00:20