isplati li se?

Prilika da odmah jeftino kupite Ferrari koji se čeka 2 godine, ali ima jedna ‘caka‘ - bio je poplavljen

Ovaj Ferrari Purosangue mogao bi biti jeftin, ali bi račun za popravak mogao brzo izmaknuti kontroli

Poplavljen Ferrari

 screenshot Instagram

Dubai u Ujedinjenim Arapskim Emiratima koji je između ostalog, poznat i po tisućama ekskluzivnih automobila na svojim ulicama, u travnju ove godine pogodile su velike poplave.

Internetom su nakon toga kružile brojne slike i video zapisi egzotičnih i skupih supersportaša oštećenih vodenom bujicom, a sada se u prodaji pojavio jedan od takvih - trenutno najtraženiji Ferrari koji se čeka i dvije godine - SUV Purosangue.

Auto je u očajnom stanju i pitanje je isplati li se uopće popravljati ovaj dragulj čiji atmosferski V12 isporučuje nevjerojatnih 725 KS. Možda bi ga mogla spasiti jedino ovlaštena radionica u Maranellu, no opet pitanje je koliko bi to koštalo i bi li uopće netko tko želi Purosangue, a ima novac, čekao popravak umjesto novi automobil.

Karoserija izgleda još, koliko, toliko dobro, no kabina je potpuno uništena što znači da je automobil bio pod vodom do krova. Ulaganje bi moglo zbog toga doseći i do 100.000 eura i više za automobil koji je nov stajao 380.000 eura, a sada od 600.000 pa čak do milijun eura iz druge ruke.

U svakom slučaju, kupnja ovako jako oštećenog Ferrarija u poplavi bez prethodnog pregleda bila bi izuzetno rizična jer je često nemoguće reći što treba popraviti bez rastavljanja automobila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. kolovoz 2024 23:40