SVJETSKI REKORDER

Prodaje se najbrži GoKart na planeti: Ima mlazni pogon, a košta poput manjeg novog automobila

Traženi iznos se čini fer ponudom, ako ste spremni riskirati život u vozilu kojeg se ne bi posramili ni kreatori igrice Super Mario Kart

Najbrži GoKart na svijetu

 Facebook Marketplace

Postoji mnogo načina da potrošite 14.000 eura ako volite brze stvari s četiri kotača. Međutim, mogli bismo se kladiti da većina tih vozila ne drži Guinnessov svjetski rekord poput najbržeg go-karta na svijetu koji se sada prodaje u SAD-u.

image

Najbrži GoKart na svijetu

Facebook Marketplace

Go-kart je 8. listopada 2021. postavio Guinnessov svjetski rekord, postigavši ​​brzinu od 184 km/h. Ova brzina je ostvarena s pomoću dva mala KingTech K450G4 mlazna motora. Svaki od ovih motora teži samo 4 kilograma, razvija maksimalni potisak od 45 kilograma i pritom troši oko kilograma kerozina na minutu. Nije nešto što bi u zrak dignulo sofisticirani borbeni mlažnjak no za mali GoKart to je sasvim dovoljno.

image

Najbrži GoKart na svijetu

Facebook Marketplace

Za karting koji je napravio entuzijast Skylar January bilo je potrebno 18 mjeseci istraživanja, učenja o mlaznim motorima, koeficijentima otpora i platformama za GoKart vozila. Prvo je testirao mlazne motore na mopedu karting. Skylar, njegov tata i brat nakon toga su potrošili još šest mjeseci za izradu vozila.

Skylar January go kart

Kupac će za 15.000 doalra dobiti certifikatom, okvir kartinga s mjenjačem i dva malo korištena mlaznog motora. S obzirom na to da je aktualna cijena samo jednog mlaznog motora koji su ugrađeni na ovaj karting oko 6500 eura, traženi iznos se čini izuzetno fer ponudom. Naravno, ako ste spremni riskirati život u vozilu kojeg se ne bi posramili ni kreatori igrice Super Mario Kart.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 01:40