VAŽAN DIO POVIJESTI

Prodaje se: Posljednji trkaći Ferrari Michaela Schumachera sada može biti vaš, ali cijena je paprena...

Schumacherov Ferrari F1 bolid iz 2006. godine

 RM Sotheby‘s

Prilika za kupnju bolida Formule 1 ne pojavljuje se tako često. No strastveni kolekcionari sada imaju priliku staviti vrlo poseban primjerak u svoju garažu. RM Sotheby‘s prodaje jedan od najuspješnijih trkaćih automobila Ferrari F1 Michaela Schumachera, model 248 iz 2006. godine.

image

Schumacherov Ferrari F1 bolid iz 2006. godine

RM Sotheby‘s

Schumacher je vozio ovaj Ferrari, koji ima broj šasije 254, do pet pobjeda, uključujući Veliku nagradu Sjedinjenih Država, Europe i Njemačke. Također je u njemu osvojio tri druga mjesta, četiri najbrža kruga i tri najbolje startne pozicije. Baš u ovom automobilu Schumacher je nadmašio rekord Ayrtona Senne u za najviše pole positiona u Formuli 1. Vozio ga je tijekom njegove posljednje godine u Ferrariju prije prvog umirovljenja od F1.

image

Schumacherov Ferrari F1 bolid iz 2006. godine

RM Sotheby‘s

Model 248 je imao prvi Ferrarijev V8 motor koji je pokretao neki Ferrari F1 bolid od 1964. godine. Pravila su tada nalagala da motor ima osam cilindara i zapreminu od 2,4 litre. U početku je imao 730 konjskih snaga, ali je do kraja sezone postepeno nadograđen do 785 KS.

image

Schumacherov Ferrari F1 bolid iz 2006. godine

RM Sotheby‘s

Sadašnji vlasnik kupio je automobil od Ferrarijeve momčadi u prosincu 2007. godine, a dobio je certifikaciju Ferrari Classiche Red Book 2008., što je dokaz da je automobil originalan s originalnim dijelovima. RM Sotheby ne navodi procijenjenu početnu prodajnu cijenu, ali je ona dostupna na zahtjev za ozbiljne kupce. Aukcija se otvara 14. studenog, a sigurni smo da će kupac za ovaj rasni primjerak, s velikim povijesnim značenjem morati "iskrcati" ogromnu svotu novca. Prije dvije godine jedna Ferrari F1 bolid Michaela Schumachera iz 2003. godine prodan je na aukciji za oko 14 milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. listopad 2024 11:06