‘autonomna vožnja‘

Tesla ‘pomislila‘ da je vlak: Autopilot je odveo na željezničke tračnice, stigla i policija

Automobil je zapeo i nije se vlastitim pogonom mogao vratiti na cestu što je dovelo do nezavidne situacije za vlasnika

Tesla na pruzi

 Woodland Police Department

Bez obzira na stalni napredak tehnologije tijekom posljednjih desetak godina, sustavi za autonomnu vožnju još su uvijek daleko od savršenih te nam svako malo stižu vijesti o nesrećama i drugim problemima koje su uzrokovali.

Upravo zbog nesavršenosti sustava i zakonskih regulativa proizvođači automobila stalno naglašavaju da vozači moraju stalno biti na oprezu i spremani preuzeti upravljanje vozilom ako je to potrebno.

Očito, jedan vlasnik Tesle nije bio dovoljno oprezan jer je njegov automobil završio na željezničkoj pruzi u Kaliforniji.

Kalifornijska policijska uprava mjesta Woodland podijelila je objavu u srijedu upozoravajući vozače Tesle da budu oprezni kada koriste autopilot. “Želimo podsjetiti sve na važnost održavanja opreza tijekom korištenja Tesline značajke autopilota.

Prije nekoliko dana je došlo do incidenta u kojem je Autopilot zamijenio željezničke tračnice za cestu, što predstavlja ozbiljnu opasnost,” stoji u objavi. Policija je apelirala na vozače da uvije budu na oprezu, da redovito prate sustav i da budu pažljivi.

Fotografija s mjesta događaja pokazuje Model Y na tračnicama, a vozač je očito zaustavio automobil nedugo nakon što je ušao na prugu. Ipak, automobil je zapeo i nije se vlastitim pogonom mogao vratiti na cestu pa seu čitavu priču uključila i policija.

Neki korisnici društvenih mreža su u komentarima sugerirali da autopilot zapravo nije kriv već je vozač pogriješio i zatim za to okrivio sustav poluautonomne vožnje, kao što se već mnogo puta događalo. Policija povjerava jesu li navodi vozača točni i istraga je u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 01:53