štedio godinama

U auto salonu ostali u čudu: ‘Otvorio je prtljažnik i od kada radimo nitko nam nije ovako došao platiti auto‘

Čovjek je u autosalon došao kupiti rabljenu Hondu, a kada je trebalo platiti prodavači su shvatili da ih čeka dugotrajno brojanje

Salon auta, ilustracija

 Alamy/Profimedia

Kupnja automobila novog ili rabljenog, nije mali izdatak. Novi su jako skupi, a i tržište rabljenih je financijski sve zahtjevnije.

Često za malo bolji i skuplji automobil kupci uzimaju pozajmice, uzimaju neki od oblika financiranja, plaćanje na rate i slično. Na koncu, i gotovina je jedan od načina ako marljivo štedite.

Međutim, ovaj kupac rabljene Honde City iz Brazila došao je u salon po svog novog ljubimca, vrijednog preračunato malo više od 10.000 eura (65.000 brazilskih reala), s punim prtljažnikom kovanica smještenih u nekoliko plastičnih 50 litarskih plastičnih boca za vodu.

Djelatnici u trgovini rabljenim automobilima ostali su zaprepašteni kad su vidjeli sustav plaćanja koji je odabrao anonimni kupac. Kako su izvijestili brazilski mediji, i prodavači i vlasnik salona bili su šokirani, u 14 godina rada nikad nisu doživjeli ništa slično.

Međutim, novac je novac, pa su se u salonu vrijedno bacili na brojanje tisuća novčića između 5 centi i jednog reala.

"Ovo je drugi put da to radim. Tehnika je akumulirati novac i kupiti automobil tek kada imate dovoljno novca da ga platite. Sada ću za idući početi ispočetka, ali samo zadržavanjem novčića jednog reala, ostali zauzimaju puno prostora", objasnio je i odvezao se u Hondi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2024 00:11