RALLY

Volkswagenov ulazak u WRC sve je bliži, Petter Solberg prvi pick!

Volkswagenu će se pridružiti Citroen, Ford i došljaka MINI, koji će se natjecati u ograničenom broju utrka ove godine, nakon čega slijedi puni ulazak u WRC 2012. godine

Volkswagen je najavio svoj dolazak na Svjetsko prvenstvo u reliju do kraja mjeseca. A u tim očekuje da će im potvrditi nastup s aktualnim Polom, ili onom koji je proslavio svoj hat-trick na reliju Dakar 22. ožujka ili na početku Rally Portugala, koji se vozi od 24. do 27. ožujak. Njemački proizvođač, koji je bio povezan s WRC-om čim su potvrdili nove propise temeljene na 1600 cc, ući će u natjecanje na najvišoj mogućoj razini s proračunom od 100 milijuna eura ili čak i više.

VW je u početku imao namjeru se natjecati sa Sciroccom, no on se ne uklapa unutar WRC-ove maksimalno dozvoljene širine dimenzija. Polo je sada spreman s 1,6 litarskim turbo motorom koji će dati snagu predstojećem Polo R. Volkswagenu će se pridružiti Citroen, Ford i došljaka MINI , koji će se natjecati u ograničenom broju utrka ove godine, nakon čega slijedi puni ulazak u WRC 2012. godine. Iz Volkswagena se očekuje da će učiniti isto, s ograničenim ulaskom 2012., a puni napad na prvenstvo slijedi 2013.godine.

Volkswagenovi vozači za WRC još uvijek ostaju neodređeni, iako je očito da je njemački proizvođač automobila pokušao, ali nije uspio dobiti Sebastiena Loeba. A vozač oko kojeg bi se također u VW-u mogli potruditi je i Petter Solberg. No, unatoč tome što se mnogo priča o novom velikom rivalu, vođa Citroenova WRC tima Olivier Quesnel i dalje vjeruje u sposobnost Citroena da će i dalje nastavljati pobjeđivati.

- Oni su isto s velikim proračunom nastupali u Dakaru. Međutim Mitsubishi je pobijedio s manje novca - rekao je Quesnel te dodao: -Ne brinem se o tome. To je način na koji njemački dečki mogu raditi. Po mom mišljenu za sport, ali i za prvenstvo dobro je da oni dolaze, također to isto vrijedi i za Mini.

Međutim, bez obzira što u Citroenu govorili oni su svakako na oprezu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. rujan 2024 05:39