TRADICIJA

Zlatan Ibrahimović si za svaki rođendan pokloni Ferrari: Pogledajte što je ovaj put odabrao

Nije prvi put da su Zlatan i Ferrari zajedno u središtu pažnje. Ranije su ga kritizirali zbog prebrze vožnje Ferrarija u Švedskoj

Ferrari SF90 XX Stradale

Zlatan Ibrahimović proslavio je svoj 43. rođendan na jedini način koji zna: kupnjom novog Ferrarija. U tradiciji koja je počela 2019. godine, Zlatan si svake godine poklanja novi sportski automobil legendarne talijanske marke. Ove je godine na svom službenom X računu umirovljeni švedski nogometaš otkrio svoju najnoviju akviziciju, impresivan crni Ferrari SF90 XX Stradale.

Zlatanov izbor nije "običan Ferrari". SF90 XX Stradale je ekskluzivan model, a proizvest će se samo 799 primjeraka. Ovaj superautomobil se ističe ne samo svojim izgledom već i impresivnim performansama. Riječ je o prvom cestovnom Ferrariju koji nosi oznaku XX, koja se inače ranije pojavljivala samo na ekstremnim modelima namijenjenima stazi. Košta 770.000 eura.

image

Ferrari SF90 XX Stradale

Auto ima twin-turbo 4,0-litreni V8 i tri električna motora, dva za prednju osovinu i jedan straga. Snaga mu je 1030 KS, 30 KS više od standardnog SF90 Stradale. Do 100 km/h ubrza za 2,3 sekunde, do 200 km/h za 6,5 sekundi, a maksimalna brzinu mu je 320 km/h. Automobil generira 530 kg potisne sile pri 250 km/h.

image

Staza Fiorano, ilustracija

Ferrari Media

Nije prvi put da su Zlatan i Ferrari zajedno u središtu pažnje. Ranije su ga kritizirali zbog prebrze vožnje Ferrarija u Švedskoj. U 44. godini Zlatan Ibrahimović nastavlja pokazivati ​​da, iako se povukao iz profesionalnog nogometa, njegov stil života punim plućima ostaje nepromijenjen, a ovaj Ferrari svakako pristaje uz duh čovjeka koji je uvijek radio stvari na svoj ili kako bi on rekao "na Zlatanov način".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 22:45