jeftino a korisno

Jeste li vidjeli pjenaste plovke za kupanje na autima na parkiralištima? Imaju novu sjajnu svrhu

Gumirani silikonirane spužvaste plovci kakve djeca često nose na polažu imaju, jeftinu a korisnu namjenu

Silikonski plovci za kupanje, ilustracija

Svi smo doživjeli da naiđemo na oštećen lak na vratima našeg automobila, najčešće uzrokovan neopreznim otvaranjem vrata drugog automobila na uskim parkinzima. Ruku na srce, možete li za sebe reći da nikad niste slučajno prejako otvorili vrata i lagano udarili tuđe vozilo.

Radnja ne mora biti namjerna, događa se svima, no kako se najbolje zaštiti od takvih blagih incidenata. U posljednje vrijeme neki su domišljati vozači počeli postavljati one šarene, ali vrlo fleksibilne pjenaste plovke na vrata vozila. Možda ste ih i prije vidjeli kako ih djeca koriste na bazenima ili plažama.

image

Silikonski plovci za kupanje na autu

youtube screenshot

No eto, pjenasti plovci pronašli su neočekivanu upotrebu izvan vode. Mnogi vozači usvojili su ovu genijalnu metodu kako bi spriječili da njihova vozila udare i izgrebu korisnici koji parkiraju pokraj njih i koji otvaraju vrata bez puno kontrole ili pažnje. Ovi improvizirani štitnici su ekonomično rješenje koje se lako postavlja, dostupno svima koji brinu o održavanju svog automobila.

Osim toga, bazenski pjenasti plovci otporni su na vlagu i temperaturne promjene, što ih čini pogodnim za korištenje u garažama izloženim različitim vremenskim uvjetima.

image

Silikonski plovci za kupanje, ilustracija

Profimedia

Jasno da sada ne morate pohrliti u dućane dječje ljetne opreme i kupiti iste, postoje profesionalniji načini zaštite. Svaki dućan s auto opremom ima štitnike u vidu raznih folija ili gumenih traka koje se lako montiraju na vrata.

One su najčešće izrađene da budu kompatibilne s mnogim modelima vozila, izrađeni su od kvalitetne gume koja je otporna kako na udarce, pritiskanje i habanje, tako i na razne vremenske uvjete. I, što je najbolje, i malo dijete ih može postaviti. Cijeli proces često ne traje dulje od 10 minuta, i svaki će proizvođač na deklaraciji objasniti postupak montiranja. Držite se stoga uputa, nabavite gumene zaštitnike ili prozirne folije i sačuvajte lak vašeg vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. kolovoz 2024 20:25