TEASER

Audi je najavio nasljednika A4, ali pod novim imenom. Pametno: Marka ne odustaje od dizelaša i benzinaca

Audi A5

 Audi Media

Audi je u velikoj modelskoj ofenzivi u sklopu koje samo u 2024. i 2025. želi lansirati više od 20 novih modela, od kojih će više od polovice imati električni pogon. Prvi je u proljeće lansiran Audi Q6 e-tron, a sljedeći korak će se dogoditi idući tjedan s novim Audijem A5, koji je sada najavljen službenim teaserom.

Svjetlosni potpis Avanta pokazuje poznatu, dinamično zakrivljenu, usku traku koja se proteže cijelim stražnjim dijelom. Objavljen je i video koji ne otkriva puno više.

“Nova obitelj Audi A5, koja će slaviti svoju svjetsku premijeru 16. srpnja, predstavlja početak sljedeće generacije motora s izgaranjem koji omogućuju još učinkovitiju vožnju s pomoću električnih pogonskih komponenti,” rekao je izvršni direktor Audija Gernot Döllner.

image

Gernot Doellner

Audi Media

Podsjetimo, A5 nije novo izdanje sportskih kabrioleta i coupé varijanti, već zapravo nasljednik modela A4 s motorom s unutarnjim izgaranjem. U budućnosti će parni brojevi u Audiju označavati isključivo električna vozila, dok će vozila na fosilna goriva prijeći na neparne brojeve i zato A4 postaje A5.

image

Audi Q6 e-tron

Audi nije otkrio nikakve detalje o novom autu, a ni iz teasera se ne može mnogo toga zaključiti. No zato su iznijeli svoje buduće planove.

Nakon svjetske premijere A5, sljedeća faza bit će lansirana krajem srpnja s Audijem A6 e-tron: "A6 e-tron je prvi električni Audijev model koji nudimo našim kupcima pri lansiranju na tržište kao Sportback i kao Avant," nastavio je Döllner. "Sa svojim upečatljivim dizajnom u kombinaciji s izvanrednim performansama, učinkovitošću i dometom, vozilo nudi mnogo dobrih razloga da se sada prebacite na e-mobilnost."

Treća generacija Audija Q5 slijedi na jesen. Najuspješniji SUV tvrtke sa sjedištem u Ingolstadtu trebao bi najaviti "obnovu SUV portfelja s motorima s unutarnjim izgaranjem i djelomično elektrificiranim varijantama".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. srpanj 2024 15:53