I TO SMO DOČEKALI?

Auti koji lete postaju stvarnost: Ovaj ima hrpu narudžbi i uskoro kreće u proizvodnju

Alef se nada da može početi proizvoditi svoj leteći Model A u četvrtom tromjesečju 2025. i započeti isporuke ubrzo nakon toga

Alef Model A

 Alef Press

Prošle je godine kalifornijska tvrtka Alef Aeronautics predstavila Alef Model A, svoju neobičnu verziju letećeg automobila s cijenom od 300.000 dolara i obećanjem da će se proizvoditi 2025. Mnogi su sumnjali i rugali se ovoj ideji, nazivajući Model A još jednim prodavanjem magle koje nikada neće bi stići na cestu (ili u zrak). No tvrtka je sada potpisala ugovor o proizvodnji uz pomoć kojeg bi ovaj automobil trebao "postati stvarnost".

image

gf hgf hgf h

Alef tvrdi da ima 3200 prednarudžbi za svoj leteći automobil i da je za njega već dobio posebnu potvrdu od američke Savezne uprave za zrakoplovstvo. Također je postigao dogovor o prodaji preko zastupništva u Kaliforniji, a ranije ovog tjedna iz tvrtke su objavili da su potpisali ugovor s tvrtkama PUCARA Aero i MYC za proizvodnju dijelova koji se mogu certificirati za zrakoplovstvo. Iako možda niste nikada čuli za ove dvije tvrtke, one su izuzetno ozbiljni igrači i proizvode različite dijelove za civilne i vojne zrakoplove, helikoptere i dronove te su dobavljači za Boeing i Airbus.

image

Alef Model A

Alef Press

"Sa sve većim brojem prednarudžbi i približavanjem konačnom dizajnu, Alef je počeo potpisivati ​​ugovore za pripremu masovne proizvodnje za naš Model A", rekao je izvršni direktor Alefa Jim Dukhovny. "Sigurnost je naš prioritet broj jedan, stoga smo odabrali PUCARA Aero i MYC zbog njihove besprijekorne sigurnosne evidencije i usklađenosti s glavnim zrakoplovnim tijelima."

image

fhfghfgdhfg gfh

Model A je različit od većine ostalih letećih automobila koje smo do sada vidjeli jer nema velika krila, niti mu je potrebna dugačka pista za polijetanje. Umjesto toga, porozna karoserija skriva četiri snažna propelera koja mu osiguravaju potreban uzgon. Na jedinstvenoj šasiji ovješena je mala putnička kapsula. Mala tvrtka kaže da je "dizajniran za vožnju ulicom, uzlijetanje okomito

Alef se nada da može početi proizvoditi Model A u četvrtom tromjesečju 2025. i započeti isporuke ubrzo nakon toga. Također planira drugi leteći automobil nazvan Model Z koji bi se trebao prodavati za samo 35.000 dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:18