BIZARNA NESREĆA

Evo što se može dogoditi ako ignorirate ograničenja mase na znakovima ispred mostova

Vozač je zadobio lakše ozljede, ali je uspio sam izaći iz vozila. Srećom, nitko drugi nije ozlijeđen, no most je lošije prošao

Preteški auto je propao kroz most

 Facebook/Gorham Police Department

Nekada davno, američka savezna država Maine se mogla pohvaliti s više od 120 funkcionalnih životopisnih natkrivenih drvenih mostova, no prošlog tjedna je njihov broj pao s devet na “osam i pol”. Sve to se dogodilo zato što je, unatoč postavljenim znakovima, vozač preteškog vozila odlučio prijeći preko jednog takvog mosta. Teški pick-up kamionet je tom prilikom propao kroz dno mosta pa su vozač, automobil i njegov teret završili u vodi.

image

Preteški auto je propao kroz most

Facebook/Gorham Police Department

Babb‘s Bridge u Gorhamu datira iz 1840. godine i ima ograničenje mase od tri tone. Vozač za volanom Forda F-750 mislio je da bi most trebao izdržati, ali nažalost njegov kamionet koji prazan teži vise od četiri tone i koji je bio natovaren šljunkom pokazao se previše teškim.

Na temelju slika, može se zaključiti da je most gotovo odmah popustio pod težinom kamioneta. Vozač je zadobio lakše ozljede, ali je uspio sam izaći iz vozila. Srećom, nitko drugi nije ozlijeđen, s obzirom na to da je Rijeka ispod mosta popularna među plivačima i kajakašima.

image

Preteški auto je propao kroz most

Facebook/Gorham Police Department

Ministarstvo prometa Mainea priopćilo je da popravci neće biti dovršeni do sljedećeg proljeća jer će nabava potrebne građe, kako bi most ostao autentičan, trajati nekoliko mjeseci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 15:07