Kakav plijen

Lopovi ukrali 10 moćnih Fordova izravno iz tvornice. Ključevi su bili u vozilima

Nije jasno kako je organizirana banda ušla u dvorište Fordovog kompleksa
 Fox2 Detroit/Youtube/screenshot

Lopovi u Michiganu ukrali su deset potpuno novih pick-up kamioneta Ford F-150 Raptor praktično iz tvornice, a naivnost Fordovih radnika pomogla je da njihov pothvat bude prilično lagan. Svaki od potpuno novih moćnih pick-up automobila imao je ključeve ostavljene u kabini.

Kamioneti su u prošlog tjedna u srijedu ujutro odvezeni iz Fordovog tvorničkog skladišta u Woodhavenu, gdje su čekali na isporuku trgovcima. Lopovi su krađom 10 skupih automobila došli do plijena vrijednog oko milijun dolara, barem privremeno.

Nije jasno kako je organizirana banda ušla u dvorište Fordovog kompleksa, ali policija je otkrila da zna kako su ih izvezli iz kompleksa. Navodno je za to bilo potrebno samo malo uvjeravanja zaštitara na izlazu iz kompleksa koji ima je navodno povjerovao i pustio ih misleći da se ne radi o nikakvom "mutnom poslu".

image

Ford F-150

Ford

Iako su lopovi imali sreće s ključevima i zaštitarem, nisu bili toliko sretni kada je u pitanju bila količina goriva preostala u spremniku svakog kamiona. Kao i svi drugi proizvođači Ford u nove automobile, iz sigurnosnog razloga stavlja minimalne količine goriva, u pravilu samo nekoliko litara.

Policija je ubrzo nakon prijave krađe pronašla jedan od pick-up automobila napušten tik uz autocestu u blizini tvornice. Kasnije tog istog dana policija je pronašla još četiri Raptora, i uhitila četiri osumnjičenika na benzinskoj postaji u Harper Woodsu, oko 30 minuta vožnje od tvornice. Preostali lopovi i automobili još nisu pronađeni, pa izgleda da se lopovima ovaj pothvat ipak isplatio.

image

Ford F-150

Ford

Ovo nije prvi put da su Fordu ukradeni vrijedni auti izravno iz tvornice. Prije tri godine lopovi su ukrali četiri Mustanga Shelbyja GT500 iz tvornice Flat Rock Assembly, a slična se krađa istih modela ponovila i godinu dana kasnije. Izgleda da bi u Fordu mogli početi razmišljati o pooštrenju svojih sigurnosnih procedura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2024 19:01