novi izazov

Najbrži 5-godišnjak na svijetu: Pogledajte kako vozi Lamborghini s 1000 KS brzinom od 312 km/h!

Nećete vjerovati svojim očima. Predškolsko dijete vozi supersportski automobil s preko 1000 KS

Instagram screenshot

Zayn Sofuoglu ime je dječaka kojem je do prije godinu dvije mama vadila dudu iz usta kako bi ga nahranila kašicom. Danas on vozi Lamborghini Revuelto po avionskoj pisti puno brže od 300 km/h. Da, dobro ste čuli. Dobro protrljajte oči i očistite uši i pogledajte Instagram video gdje petogodišnji dječak, sin bivšeg turskog moto GP vozača Kenana Sofuoglua, sjeda za volan 1000 KS snažnog superbolida.

Unatoč činjenici da ima samo pet godina, Zayn je već vozio više supersportskih automobila. Kratak video objavljen na Instagramu prikazuje Sofuoglua kako se oblači, stavlja kacigu, vezuje za posebno autosjedalo prije nego što potjera hibrid s 1001 konjskom snagom niz pistu zračne luke. Njegov otac je na mjestu suvozača, ali mladi Sofuoglu u potpunosti upravlja automobilom.

I ne podiže gas sve dok na digitalnom brzinomjeru ne zatreperi 312 km/h. To odgovara brzini od 193,86 milja, što je iznimno brzo za bilo kojeg vozača, a pogotovo za onoga koji treba produžetke da dosegne pedale.

Gledajući Zaynov Instagram profil, koji jasno vode njegovi roditelji, vrlo brzo shvatite da mu brzina na četiri pa čak i dva kotača nije strana stvar. Na profilu možemo vidjeti motocikle, kartinge i mnoštvo automobila koje je već vozio. Među njima su Tesla Model S Plaid, kojeg s velikom dozom vještine baca u drift te Ferrari SF90, u kojem je također uspio potjerati stražnji kraj prema van, i to kada je imao nepune četiri godine.

Dakle, on ima određeno iskustvo za brzo upravljanje Lambom. Iskreno govoreći, on vjerojatno ima više iskustva upravljanja velikim konjskim snagama od većine vozača.

Svaka čast Zaynu, izgleda izuzetno usredotočeno tijekom svoje vožnje Lamborghinijem brzinom od preko 300 km/h. Oči mu ostaju prikovane za horizont tijekom šprinta, ali obratite pozornost na ono što radi nakon prelaska cilja.

Njegove oči bacaju pogled na zaslon s instrumentima, zatim na retrovizor, pa natrag na horizont dok koči. Čak i kad tata pruži ruku u znak čestitke, uzvraća gestom ne skidajući pogled s ceste. A kad je došlo vrijeme za slavljenički drift, provjerava okolinu prije nego što pritisne gas. Čini nam se da on sve ovo shvaća vrlo ozbiljno. Mnogi odrasli mogli bi se nešto naučiti o vozačkim manirama od malenog Turčina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 11:18