Cijena ‘boli glava‘

Najluksuzniji na svijetu: Ovaj kamper ima dvije kupaonice, dvije kuhinje i punjač za električne aute!

Iako je Loki Coach savršeni kamper, za 2,3 milijuna eura ipak možete kupiti luksuznu vilu na moru. Ili nekoliko luksuznih apartmana

Luksuzni kamper Loki Coach

 YouTube Screenshot

Američki proizvođač Prevost poznat je po ekstravagantnim i skupim kamperima, no ova kreacija nazvana Loki Coach zaista je nešto najekstremnije što smo do sada vidjeli kada su u pitanju vozila za kampiranje. A i cijena je u skladu s time jer Loki Coach košta čak 2,5 milijuna dolara (oko 2,27 milijuna eura).

image

Luksuzni kamper Loki Coach

YouTube Screenshot

No što zapravo nudi kamper koji košta kao cijela luksuzna vila na jadranskoj obali? To će ma otkriti pregled YouTubera Erika Van Conovera, koji je dobio priliku provesti nešto vremena u Lokiju na ovogodišnjoj VN Kanade u Formuli 1.

Ovo je nevjerojatno luksuzna kreacija, a samo prednja sjedala koštaju 20 tisuća dolara i to po komadu. Pritiskom gumba na jednom od deset tableta u vozilu, televizor od 65 inča iskoči sa stropa. Drugi gumb otkriva 50-inčni TV u glavnoj spavaćoj sobi, a ako želite gledati TV vani treći uređaj s dijagonalom ekrana od 55 izaći će iz jednog od brojnih vanjskih odjeljaka.

image

Luksuzni kamper Loki Coach

YouTube Screenshot

Dnevni boravak je osjetno širi od vozila jer dva odjeljka klize prema van kada se vozilo parkira na mjesto za kampiranje. Zbog toga u ovom vozilu realno ima više prostora nego u mnogim stanovima. Tu su i brojni kauči, a jedan od njih se također može rasklopiti u krevet.

image

Luksuzni kamper Loki Coach

YouTube Screenshot

U kuhinji je električno sklopivi stol, a da bi sve bilo "u stilu" tu su i perilica posuđa te kombinirana perilica/sušilica rublja. Vrlo praktično: sve ladice, ormarići i pretinci opremljeni su elektromagnetskim mehanizmima za zaključavanje koji sprječavaju njihovo otvaranje tijekom vožnje. Iz kuhinje se ulazi u jednu od dvije kupaonice.

image

Luksuzni kamper Loki Coach

YouTube Screenshot

U stražnjem dijelu Lokija nalazi se veliki bračni krevet i druga kupaonica, s tušem dovoljno velikim da u njega stane klupa. Vrata odvajaju ovo područje od ostatka interijera pa je privatnost osigurana. Privatnost osiguravaju i prozorska stakla s električnim zatamnjivanjem i rolo zavjese za zaštitu od sunca posvuda u vozilu. Sve je na električni pogon, naravno.

image

Luksuzni kamper Loki Coach

YouTube Screenshot

Za sve ovo je potrebno mnogo energije, a dio nje dolazi iz Lokijevog krova koji je prekriven solarnim pločama. Također ima dovoljno litij-ionskih baterija da svi električni sustavi uključujući i klimu rade danima. Ako je potrebno više energije, a vozilo nije moguće priključiti na vanjski izvor struje, uključuje se dizelski motor vozila kako bi poslužio kao agregat i napunio baterije.

image

Luksuzni kamper Loki Coach

YouTube Screenshot

Snaga sve struje u Loki Coachu je čak dovoljna za rad AC punionice za električne automobile koja je također ugrađena u vozilo. Na žalost, kreatori Lokija nisu u vozilu osigurali i dovoljno mjesta za bi u njemu bila i garaža, pa auto morate dovesti posebno ili staviti na prikolicu.

image

Luksuzni kamper Loki Coach

YouTube Screenshot

Iako je ovo vozilo savršeni kamper u kojem bi valjda svatko poželio provesti odmor, za 2,3 milijuna eura ipak možete odabrati i mnogo luksuzniji smještaj. No samo pod uvjetom da nema kotače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 20:21