VIDEO

Nesreća na salonu automobila u Italiji: Legendarna Lancia se zabila u publiku, 13 ozlijeđenih

Ovo je još jedan dokaz koliko su ovakvi automobili, koje je FIA svojedobno zabranila zbog toga što su bili opasni i teški za voziti

Lancia 037

 Lancia Media

Ukupno 12 osoba ozlijeđeno je u nedjelju nakon što je vozač kultnog reli automobila grupe B, Lancije 037, izgubio kontrolu i uletio u publiku u Torinu u Italiji. Nesreća se dogodila u sklopu sajma Salone Auto Torino 2024, koji je ove godine promijenio koncepciju i iz zatvorenog sajamskog događaja prebačen na ulice grada.

Video incidenta prikazuje legendarni coupe sa središnjim motorom kako se sporo kreće u koloni s drugim automobilima koji su predstavljani mnogobrojnoj publici. U jednom trenutku vozač naglo daje gas, auto ubrzava, a njegov stražnji dio se zanosi i Lancia skreće udesno te udara u metalnu ogradu iza koje nagurani stoje stotine znatiželjnika.

Na sreću, brzina nije bila velika pa je većina ozlijeđenih prošla sa samo manjim ozljedama. Ipak, jedna osoba je u nesreći slomila nogu te je prebačena u bolnicu u kojoj je na promatranju završilo i pet drugih posjetitelja čije su ozljede bile lakše. Svim ostalim ozlijeđenima pomoć je pružena na mjestu događaja.

Vozač Lancie 037, čiji identitet nije objavljen, trenutno je pod istragom policije. Još nema informacija o eventualnim optužbama protiv njega, no sudeći po snimci naći će se u problemima, jer je prilično očito da je svojim potezom skrivio nesreću. Također nema nikakvih informacijama o tome koliko ej teško oštećen rijedak i vrijedan kultnog reli automobil, no sudeći po brzini udarca, šteta bi trebala biti manja.

image

Lancia 037

Lancia Media

Ovo je još jedan dokaz koliko su ovakvi automobili, koje je FIA svojedobno zabranila zbog toga što su bili opasni, nepredvidljivi i teški za voziti. S hladnim gumama i previše gasa, nesreća je unaprijed programirana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 12:57