VIDEO

NIje mu prvi put: Desetogodišnji dječak ukrao auto i njime divljao po dječjem igralištu

Dječak je uhićen najmanje dvaput u prošlosti zbog krađe automobila i naveden je kao osumnjičenik u više od 12 slučajeva

Policija u SAD-u, ilustracija

 H. Mark Weidman Photography/Alamy/Alamy/Profimedia

Policija u Minneapolisu uhitila je i optužila 10-godišnjeg dječaka koji je 20. rujna vozio navodno ukradenu Hyundai Sonatu kroz prepuno igralište u blizini škole. I ne, to se nije dogodilo u igrici, već u stvarnosti.

Zbog zaštite maloljetnika vlasti skrivaju dječakov identitet, no zatvorili su ga u Centar za maloljetnike okruga Hennepin pod sumnjom za "napad drugog stupnja", nesmotrenu vožnju i posjedovanje ukradene imovine. Nevjerojatno, no ovo nije dječakov prvi susret sa zakonom. Zapravo, nije mu ni peti. Klinac od deset godina već ima podeblji policijski dosje.

Prema šefu policije Brianu O‘Hari, 10-godišnjak je također optužen za prijetnje nasiljem i pokušaj krađe automobila u kolovozu. Tada je dječak je navodno nožem prijetio vozačici u Kiji i rekao jo “Isjeckat ću te”. Od svibnja 2023. imao je najmanje 30 susreta s policijom.

Minnesota Star Tribune prenosi da je dječak uhićen najmanje dvaput u prošlosti zbog kaznenih djela povezanih s krađom automobila i da je naveden kao osumnjičenik u više od 12 slučajeva, uključujući krađu automobila i napad opasnim oružjem. Jedna od krađa automobila za koje je optužen dogodila se kada je imao samo devet godina.

Govoreći za lokalne medije, majka dječaka rekla je da ne zna zašto je počeo krasti automobile.

image

Policija u SAD-u, ilustracija

Chris Howes/Wild Places Photography/Alamy/Alamy/Profimedia

"Zašto to radi, ne znam", rekla je. “On ne dolazi iz lošeg doma. Ja sam samohrana majka. Otac mu je preminuo. Djeca koja su u zajednici i koja su starija ga uvlače ga u to. Traumatiziran je od te starije djece. Želim da moj sin dobije pomoć. On je dijete od 10 godina.”

Snimka posljednjeg incidenta prikazuje desetke djece na igralištu u trenutku kada je dječak Hyundai Sonate iz 2013. godine u projurio po travnjaku. Učitelji koji su pazili na djecu na igralištu borili su se da ih zaštite od opasnosti.

"Neshvatljivo je da je 10-godišnji dječak bio uključen u ovu razinu kriminalnih aktivnosti bez učinkovite intervencije", rekao je šef policije O‘Hara. “Zatvor nije prihvatljiva opcija za desetogodišnjeg dječaka. Ali odrasli koji mogu zaustaviti takvo ponašanje u budućnosti moraju djelovati sada kako bi pomogli ovom djetetu i njegovoj obitelji.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. listopad 2024 16:54