JEFTINO KINESKO ČUDO

Ovo je idealan auto za mlade roditelje: Zna čak i kada se beba ‘olakšala‘

Automobil je u stanju otkriti miris pune pelene kada dijete izvrši veliku nuždu te automatski usisati neugodne mirise

ArcFox Kaola

 Arcfox Media

Za kompaktni monovolumen Arcfox Kaola vjerojatno niste nikada čuli, no proizvođač tvrdi da je ovo vozilo “idealan automobil za mlade roditelje”. Ovaj epitet sa sobom donosi, mnogo neobičnih značajki kakve još nismo vidjeli u ni jednom drugom autu.

image

ArcFox Kaola

Arcfox Media

Jedna od posebnih funkcija Arcfoxa je stol za mijenjanje pelena koji se rasklapa iz središnjeg tunela. Tu je i kamera integrirana u B-stup koja prati stražnja sjedala, odnosno što djeca rade. Automobil također može detektirati je li dijete nemirno kako bi potom određenim svjetlima i zvukovima automatski djelovao na dijete umirujuće. Također, kada dijete spava Kaola će automatski isključiti zvuk audio sustava straga.

Kineski inženjeri su mislili i na sigurnost djece. Tako je bočni zračni posebno velik kako bi dječja sjedalica mogla biti bolje amortizirana u slučaju nesreće. Tu je i dječja sjedalica posebno prilagođena Kaoli koja se sastoji od tri dijela i može "rasti" s djetetom, kao i zavjesa koja je namijenjena zaštiti dojilje i djeteta od znatiželjnih pogleda.

image

ArcFox Kaola

Arcfox Media

Nadalje, klizna vrata Arcfox Kaole trebala bi se automatski otvarati zahvaljujući senzoru kada roditelj koji nosi dijete priđe autu. Sjedalica se zatim automatski pomiče u položaj u kojem se dijete može lakše zakopčati ili otkopčati.

image

ArcFox Kaola

Arcfox Media

Najneobičnija značajka je detekcija mirisa. Automobil je u stanju otkriti miris pune pelene kada dijete izvrši veliku nuždu te automatski usisati neugodne mirise i prozračiti unutrašnjost. Također, u stražnjoj krovnoj konzoli auto ima lampe koje mogu neutralizirati opasne bakterije. I klima bi trebala djelovati antivirusno kako bi se zaštitilo i zdravlje djeteta.

image

ArcFox Kaola

Arcfox Media

Arcfox Kaola ima električni pogon s baterijom od 58,8 kWh i motorom sa 163 KS. Prodaje se u Kini i dostupna je u raznim konfiguracijama. Početna varijanta košta 131.800 juana što odgovara iznosu od oko 16.700 eura. Vrhunska oprema dostupna je od 169.800 juana (približno 21.520 eura). Arcfox je dio velike kineske BAIC grupe, a dizajnu automobila Arcfox sudjeluje i legendarni Walter de Silva.

image

ArcFox Kaola

Arcfox Media

Ostaje za vidjeti hoće li mladi roditelji prepoznati sve prednosti ovog jedinstvenog modela i hoće li i drugi proizvođači slijediti ovaj smijer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 22:01