ako bježite od svih

Ovo je ‘najusamljenija cesta na svijetu‘: Možete voziti satima a da ne sretnete baš nikoga

Promet je gotovo nikakav, što zvuči idealno za neometani "road trip", no trebali biste se pripremiti i na mnoge opasnosti koje vrebaju

Route 50 u Nevadi

 Profimedia

Dionica američke ceste Route 50 u Nevadi, koja se proteže otprilike 650 kilometara od granice s Kalifornijom u blizini jezera Tahoe do granice s Utahom u blizini Bakera, poznata je kao "najusamljenija cesta u Americi", no mnogi kažu da je i "najusamljenija velika cesta na svijetu". Ova cesta u Nevadi prolazi kroz različite krajolike, uključujući slikovite planine Sierra Nevada i golema pustinjska prostranstva dok se u daljini pružaju pogledi na udaljene planinske lance.

Glavna mjesta duž ceste su grad Carson City i gradići Fallon i Ely, a svaki od njih nudi jedinstvene atrakcije kao što su povijesne lokacije, Muzej sjeverne željeznice u Nevadi i ulaze u prirodne atrakcije poput Nacionalnog parka Great Basin.

Cesta također prolazi kroz povijesne rudarske gradove koji su gotovo nenaseljena mjestašca poput Austina i Eureke. Ova mjesta ostala su kao zamrznuta u vremenu, čuvajući šarm iz 19. stoljeća i pružajući uvid u bogato rudarsko nasljeđe Nevade.

image

Route 50 u Nevadi

Profimedia

Iako zvuči kao cesta koja bi mogla biti relativno prometna, barem zbog turizma, Route 50 je uglavnom prazna.

Promet je gotovo nikakav, što zvuči idealno za neometani "road trip", no izletnici bi se trebali pripremiti i na mnoge opasnosti koje vrebaju. Mnogi dijelovi ove ceste uopće nisu pokriveni mobilnim signalom, a i benzinske postaje te odmorišta su rijetkost pa se treba jako dobro pripremiti za putovanje i detaljno ga isplanirati.

image

Route 50 u Nevadi

Profimedia

Ipak, ova cesta je idealna za avanturiste jer osim vožnje kao "iz američkih filmova" nudi mnoštvo rekreacijskih aktivnosti, uključujući planinarenje, kampiranje, mogućnosti offroad avantura ili promatranje kristalno čistog zvjezdanog neba.

Proslavljena zbog svog povijesnog značaja kao dio Pony Expressa i Lincoln Highwaya, Route 50 kroz Nevadu predstavlja jedinstveno i spokojno iskustvo vožnje kroz neke od najupečatljivijih i najsamotnijih krajolika Amerike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. rujan 2024 12:22