SREĐEN ZA UTRKE

Pogledajte ultimativni ‘sleeper‘: Ovaj VW Golf II s VR6 motorom ‘drži lekcije‘ i superautomobilima

Pod karoserijom skriva moćan motor i pogon na sve kotače zbog kojih će većinu superautomobila ostaviti iza sebe u utrci ubrzanja

Volkswagen Golf II s 900 KS

 YouTube Screenshot

Osim širokih kotača ovaj Volkswagen Golf druge generacije nema neke druge detalje koji bi otkrili njegovu “ludu narav”. Ali pod karoserijom skriva moćan motor i pogon na sve kotače zbog kojih će većinu superautomobila ostaviti iza sebe u utrci ubrzanja.

image

Volkswagen Golf II s 900 KS

YouTube Screenshot

Preradio ga je i vozi ga ga Kim Paetz, koji je u auto ugradio 2,9-litreni VR6 modificiran da izdrži pojačanje BorgWarner EFR 9180 turbopunjača. Automobil navodno razvija vise od 900 KS i 1000 Nm. Snaga se na sve kotače prenosi putem sekvencijalnog mjenjača s pet stupnjeva prijenosa i modernog 4Motion VW-ova sustava pogona na sve kotače.

YouTube kanal VeeDubRacing uspio je uhvatiti video Paetzovog automobila koji je sudjelovao na L8Night utrci na četvrt milje prošlog mjeseca održanoj u Lausitzringu, nedaleko od Berlina. Ovdje možemo vidjeti kako automobil odvozi nekoliko utrka.

image

Volkswagen Golf II s 900 KS

YouTube Screenshot

U najboljoj vožnji, Paetz postiže vrijeme od 10,07 sekundi s izlaznom brzinom Id 239 km/h. Iako se ta brojka ne može mjeriti s modernim superautomobilima poput Rimca Nevere, ovaj Golf je i dalje je nevjerojatno brz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 10:42