peti najbogatiji

Poznati milijarder vlasnik je otoka na Havajima, no zaustavio ga je policajac i kaznio zbog brzine. Kako je to moguće?

141 milijardu dolara "težak" bogataš vlasnik je Lanaia na Havajima, ali je kažnjen na vlastitom otoku zbog tri prekršaja

Larry Ellison, ilustracija

 Profimedia

Na Forbesovoj listi najbogatijih na svijetu objavljenoj u kolovozu, na 5. mjestu nalazi se 141 milijardu dolara "težak" Amerikanac Larry Ellison suosnivača Oraclea. Omogućilo mu je to i vlastiti otok, ali ne i da bude iznad zakona.

Otok imena Lanai nalazi se na Havajima i u vlasništvu je Larryja Ellisona, koji posjeduje 98 posto otoka, a tek je mali dio je javan. Da posjeduje cijeli teritorij, policija ne bi mogla patrolirati i kažnjavati.

Lokalni mediji Hawaii News Now objavili su video koji prikazuje narančastu Corvette C8 Larryja Ellisona kako vozi niz Manele Road kad ga je malo iza 18 sati zaustavio prometni policajac.

Razlog? Milijarder nije poštivao znak stop, premašio je ograničenje brzine i to bez vozačke dozvole kod sebe. Tri prekršaja kažnjiva od strane otočnih vlasti, a koje Larry Ellison nije osporio.

U videu možete čuti razgovor između vlasnika otoka i policajca. Obojica su bili puni poštovanja i ljubazni tijekom zaustavljanja koje se dogodilo prošlog listopada, a sada su dobili snimku kamere na policajcu.

Larry Ellison nije komentirao incident, ali jedan od Havajskih političara Gabe Johnson, jest. Objasnio je da je ovo jedna od neugodnih situacija u kojoj se milijarder našao 2023. godine.

image

Hotel milijardera na Lanaiju

Profimedia

Nekoliko tjedana prije nego što je počinio tri prekršaja u isto vrijeme, tvrtka Larryja Ellisona optužena je za blokadu pristupa plaži Hulopoe Park nekima od 3000 lokalaca, koja se nalazi u blizini njegovog odmarališta Four Seasons Lanai.

Pristup je bio zabranjen čak 12 dana, što je izazvalo prosvjede, međutim državni zakon zahtijeva da se omogući pristup plaži bez obzira na to tko je vlasnik zemljišta, hotela ili u ovom slučaju većine otoka. Biti peta najbogatija osoba na svijetu i vlasnik otoka ne znači biti iznad zakona...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2024 00:06