velika šteta

Tipkala po telefonu: Neoprezna vozačica nesmotrenošću uništila vrijedni auto klasik iz 1948. godine

Mille Miglia Warm-Up je pripremni događaj za pravi Mille Miglia koji se održava svakog lipnja u Italiji

Vožnja s mobitelom, ilustracija

 Profimedia

Dva talijanska vozača, Giuseppe Cerbone i Nicolo Bottini Bongrani, prošli su tjedan putovali kroz Austriju u prekrasnom Jaguaru XK120 iz 1948. godine, kao dio "zagrijavanja" za utrku Mille Miglia, međutim, vožnja im je prisjela. Dok su se vozili otvorenom cestom, žena koja je vozila u suprotnom smjeru navodno je tipkala po telefonu, prešla na suprotnu stranu ceste i udarila u vrijedni Jaguar. Srećom, nitko nije teže ozlijeđen, iako Talijani na objavljenom videu imaju krvava lica dok raspravljaju o nesreći uz cestu i razbijeni Jaguar.

U video snimci događaja objavljenoj na X, možete čuti kako jedan od vozača Jaguara počinje govoriti na talijanskom prije nego što se prebaci na engleski, tvrdeći da je ženina pozornost bila usmjerena na njen telefon, što ju je navelo da skrene na drugu stranu ceste u nadolazeći promet. Vidljivo je da je u nesreći također teško oštećen ženin automobil, posljednji model Opel Insignije.

Mille Miglia Warm-Up je pripremni događaj za pravi Mille Miglia koji se održava svakog lipnja u Italiji. "Zagrijavanja" se održavaju u nekoliko država, među kojima je i Austrija, ali čini se da ova dva talijanska vozača s Ovim Jaguarom više neće sudjelovati u pripremnim događajima, osim ako ne pronađu novi auto. Njihov Jaguar XK120 izgleda potpuno uništen, i vjerojatno je došlo do oštećenja prednjeg dijela okvira vozila. Čak i ako se može popraviti, to će biti dugotrajan i vrlo skup proces.

Šteta je ogromna jer XK120 u dobrom stanju košta oko 100.000 eura. Međutim, ovaj XK120 nije bio običan, budući da se navodno radilo o modelu iz 1948. godine, jednom od prvih 240 modela koji su napravljeni s aluminijskim karoserijama. Nakon toga, Jaguar je prešao na čeličnu karoseriju, jer je to bilo jednostavnije za masovnu proizvodnju. Rani aluminijski automobili mogu vrijediti dva do tri puta više, dakle od 200.000 do 300.000 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. listopad 2024 22:29