U GOODWOODU

Video: Legendarni Travis Pastrana spektakularno razbio svoj jedinstveni Subaru

Pastrana, kojem ovo nije prvi nastup u Goodwoodu, izgubio je kontrolu na najtežem zavoju brdske utrke i izletio te udario u balu sijena

Nesreća Travisa Pastrane

 YouTube Screenshot

Vozač utrka automobila i motocikala i kaskader Travis Pastrana je svjetsku slavu stekao mnogobrojnim ludorijama, među kojima je i skok iz zrakoplova bez padobrana, jučer je u Goodwoodu doživio jedan od ponižavajućih trenutaka u svojoj karijeri. Vozač poznat po ludom i beskompromisnom stilu vožnje je pokušao je savladati legendarnu brdsku utrku na Festivalu brzine u Goodwoodu, no sve je završilo udarcem u bale sijena pored staze u kojem je njegov auto teško oštećen.

Pastrana, kojem ovo nije prvi nastup u Goodwoodu, izgubio je kontrolu na najtežem zavoju brdske utrke i izletio na travu prije nego što je udario u veliku barijeru od bala sijena. U udarcu je uništena prednja desna strana prerađenog automobila Subaru GL Wagon ‘Family Huckster‘ i Pastrana je morao odustati od utrke. Na sreću 40-godišnji tvornički vozač Subarua nije ozbiljno ozlijeđen u nesreći.

image

1983. Subaru GL ‘Family Huckster‘

Goodwood

Ovo nije prvi put da je Pastrana slupao Subaru u Goodwoodu. Godine 2022. prevrnuo je reli automobil WRX STI na reli stazi u Goodwoodu, no također je prošao neozlijeđen. Jedinstveni Subaru GL Wagon ‘Family Huckster, prerađeni karavan iz 1983. godine s gotovo 900 KS, Pastrana je u Goodwoodu vozio i 2022. i 2023. godine i tada je sve prošlo bez problema, uz vrhunska vremena i spektakularni stil vožnje. Spektakularno je izgledalo i ove godine sve dok Pastrana nije pretjerao.

Ovo je bila posljednja u nizu incidenata na ovogodišnjem Festivalu brzine. U finalnoj brdskoj utrci trkaći automobil Glickenhaus također je izgubio kontrolu i udario u sijeno u drugom zavoju (vieo iznad). Prije toga, Ferrari 512 BB LM zabio se u bale sijena pored kultne šikane Flint Wall što je također dovelo do odustajanja. Ranije tog dana, prilikom demonstracijske vožnje Audijev stariji trkaći bolid iz Le Mansa izgubio je kontrolu i udario u barijere, a u četvrtak je unikatni Lotus Evija doživio nesreću tok nakon starta.

Pastranin incident je dokaz da čak i najbolji vozači mogu pogriješiti u Goodwoodu. Na kraju krajeva, drago nam je da je dobro i nadamo se da će se Family Huckster vratiti i iduće godine i ponovo ciljati na pobjedu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. srpanj 2024 17:40