PRVI TEASER

Video: Ovako zvuči nasljednik Lamborghinija Huracana s V8 motorom koji se vrti do 10.000 okretaja

Ovaj motor neće biti sam zadužen za pokretanje novog Lamborghinija već će mu se pridružiti čak tri elektromotora kao dio hibridnog sustava

Lamborghini najavio novi model videom

 YouTube Screenshot

Lamborghini se sprema predstaviti nasljednika Huracana 16. kolovoza, a tvrtka je objavila prvi teaser video za novi superautomobil. Iako se sam model ne pojavljuje u videu, možete nakratko čuti kako zvuči.

Video se igra povijesti modela i počinje prikazivanjem Gallarda na dinamometru. Kako se brojač okretaja penje sve više, počinje transformacija automobila u Huracan i napominje se da on ima 5,2-litreni V10 motor. Dok se brojač okretaja nastavlja penjati, događa se naelektrizirani svjetlosni šou i na kraju nestaje struje. Dok sirene upozorenja trešte i svjetla za slučaj opasnosti se aktiviraju, twin-turbo 4,0-litreni V8 motor u novom Temerariu oživljava i čuje se njegov zvuk dok kazaljka obrtomjera probija granicu od 10.000 o/min.

image

Lamborghini Huracan STJ

Lamborghini je već ranije najavio da se novi V8 s dva turbopunjača se vrti do nevjerojatnih 10.000 o/min. Brojke koje su dosad objavljene već su prilično zapanjujuće. Motor razvija okruglih 800 KS, što je 200 KS po litri obujma. Najveća snaga se proizvodi između 9000 i 9.750 okretaja u minuti. Maksimalni okretni moment iznosi 730 Nm i dostupan je između 4000 i 7000 okretaja u minuti.

image

Novi Lamborghini V8 motor se vrti do 10.000 o/min

Lamborghini Media Center

Ovaj motor neće biti sam zadužen za pokretanje novog Lamborghinija već će mu se pridružiti čak tri elektromotora kao dio hibridnog sustava visokih performansi koji bi ukupno trebao razvijati više od 900 KS.

image

Novi Lamborghini V8 motor se vrti do 10.000 o/min

Lamborghini Media Center

Osim novog hibridnog pogona, automobil će imati oštri dizajn s vitkim prednjim svjetlima i šesterokutnim dnevnim svjetlima. Pridružuju im se agresivni usisnici, središnji ispuh i unutrašnjost koja izgleda kao da oponaša Revuelto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 22:07