TRANSPORTER T7

Volkswagen objavio prve fotografije nove generacije kultnog kombija

O novoj generaciji Transportera već mnogo toga znamo. Nastao je u suradnji s Fordom te dio tehnologije dijeli s Transitom

Volkswagen Transporter T7

 Volkswagen Gospodarska vozila

Volkswagen je krajem prošle godine objavio prve fotografije kamufliranog prototipa novog Transportera, a sada je ta kamuflaža pala, iako i dalje ne možemo otkriti sve detalje izgleda sedme generacije popularnog kombija. Volkswagen je objavio fotografije i video na kojima je novi kombi zatamnjen, no jasno su vidljivi neki detalji na automobilu poput svjetala.

O novoj generaciji Transportera već mnogo toga znamo. Automobil je nastao u suradnji s Fordom te platformu i tehnologiju dijeli s Transitom/Tourneo Customom. Već smo mogli zaviriti u unutrašnjost te smo se također informirali o dimenzijama i obujmu utovara. Poznate su čak i cijene loading mastera koji će biti lansiran početkom 2025. godine. Sve smo to za vas saželi u ovom članku.

image

Volkswagen Transporter T7

Volkswagen Gospodarska vozila

“Sedma generacija Bullija preuzima detalje tipičnih dizajnerskih značajki šest prethodnika i reinterpretira ih. Ovo je tradicija – svaki novi Volkswagen Transporter uvijek je bio vizualni odmak, stilski most između duge povijesti, sadašnjosti i budućnosti. To je upravo ono što održava ovu seriju mladom više od osam desetljeća i čini je najuspješnijom serijom dostavnih vozila u svojoj klasi na svijetu", rekao je glavni dizajner Volkswagen gospodarskih vozila Albert Kirzinger.

image

Volkswagen Transporter T7

Volkswagen Gospodarska vozila

Novi model bit će dugačak između 505 i 545 cm, s međuosovinskim razmacima od 310 i 350 cm, a kotači će biti dimenzija od 16 do 19 inča. Pogoni će biti preuzeti od Forda, a na raspolaganju će biti dizelske, plug-in hibridne i potpuno električne opcije. Snaga motora kreće se od 110 KS pa sve do 286 KS za najsnažniju električnu verziju.

image

Volkswagen Transporter T7

Volkswagen Gospodarska vozila

Automobil će zamijeniti T6.1, pridruživši se Multivanu i ID.Buzzu u VW-ovoj takozvanoj "Bulli obitelji". Ako se pitate zašto VW ima tri kombija slične veličine u svojoj ponudi, postoji jednostavno objašnjenje.

Multivan T7 temeljen na MQB platformi za osobne automobile i potpuno električni ID. Buzz Cargo nije mogao zamijeniti zastarjeli, ali još uvijek popularni teretni Transporter T6.1 koji je morao biti ukinut zbog novih propisa o emisijama i kibernetičkoj sigurnosti . Kako bi izbjegao dodatna ulaganja u potpuno novi kombi VW je iskoristio svoje partnerstvo s Fordom što je rezultiralo prvim Transporterom temeljenim na Fordu.

image

Volkswagen Transporter T7

Volkswagen Gospodarska vozila

VW je već započeo pretprodaju Transportera T7 u Njemačkoj, s cijenama od 36.780 eura.

Prvi primjerci bi kupcima trebali biti isporučeni početkom iduće godine. Auto će se proizvoditi u tvornici Ford Otosan u Kocaeliju u Turskoj, gdje se proizvodi i Ford Transit/Tourneo Custom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. lipanj 2024 15:47