Boško Lonac, chef ribljeg restorana Proto u Dubrovniku, pravi je majstor za riblje specijalitete, reći će vam to svatko tko je jednom okusio riblje delicije koje redovito izlaze iz njegove kuhinje. Osim što je čarobnjak u kuhinji, Boško je i pravi južnjak – zaljubljen u pošip, dingač i domaće kolače od skorupa. Uvijek darežljiv sa savjetima, omiljen je među kolegama pa nije ni čudo da kao gastroluksuz bez kojeg ne može navodi upravo svoj tim u kuhinji.
5 stvari koje uvijek imam kod kuće u frižideru: domaći i francuski sirevi, pršut, sezonsko povrće, jaja, bocu pošipa
uobičajeni doručak: kava ili čaj + croissant
uobičajena večera: kad smo na dijeti ili kad nismo ?
kava ili čaj (i kakva ili koji): kava Illy
idealan obrok: riblja juha, poširana riba ili popara od ribe
najdraži kuhar: Pedro Subijana
omiljeno bezalkoholno piće: cijeđena naranča
omiljeno alkoholno piće: bijelo vino koje proizvodim za prijatelje i porodicu
omiljena namirnica: svježa riba
sve ima bolji okus s: dobrim društvom
gastro-luksuz bez kojeg ne mogu: moj tim u kuhinji
kod kupnje hrane rastrošan sam na: svježu ribu, školjke i rakove
omiljeni kuhinjski gadget: mandolina (rezač povrća)
comfort food: čokolada
lokacija za večeru iz snova: taraca restorana Nautika
čokolada ili voće: voće
idealan desert: domaći kolač od skorupa
slatko ili slano: slano
omiljeni začin: extra djevičansko maslinovo ulje
najdraže hrvatsko maslinovo ulje: ulje od oblice
omiljeno domaće crno i bijelo vino: Dingač i Pošip
omiljena vrsta sira: ovčji sirevi
najdraza riba: Sanpjer
kad netko kaže meso, ja pomislim na: janjetinu ispod sača
omiljena vrsta i komad mesa: janjeći file
zabranjeni užitak: saznat će se jednog dana
junk kojem ne mogu odoljeti: hamburger i Coca Cola
omiljena zimnica: sušeno meso (kobasice, pršut, umbul, domaća panceta)
što bih skuhao za romantičnu večeru: jakobove kapice u umaku od vrganja i tartufa, juha od čokolade
sastojci moje omiljene pizze: mozzarella, rikula, pršut, maslinovo ulje
nikada ne jedem: reći ću vam kad to i sam otkrijem
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....