Moja špajza: Boško Lonac

Boško Lonac, chef ribljeg restorana Proto u Dubrovniku, pravi je majstor za riblje specijalitete, reći će vam to svatko tko je jednom okusio riblje delicije koje redovito izlaze iz njegove kuhinje. Osim što je čarobnjak u kuhinji, Boško je i pravi južnjak - zaljubljen u pošip, dingač i domaće kolače od skorupa.

Boško Lonac, chef ribljeg restorana Proto u Dubrovniku, pravi je majstor za riblje specijalitete, reći će vam to svatko tko je jednom okusio riblje delicije koje redovito izlaze iz njegove kuhinje. Osim što je čarobnjak u kuhinji, Boško je i pravi južnjak – zaljubljen u pošip, dingač i domaće kolače od skorupa. Uvijek darežljiv sa savjetima, omiljen je među kolegama pa nije ni čudo da kao gastroluksuz bez kojeg ne može navodi upravo svoj tim u kuhinji.

5 stvari koje uvijek imam kod kuće u frižideru: domaći i francuski sirevi, pršut, sezonsko povrće, jaja, bocu pošipa

uobičajeni doručak: kava ili čaj + croissant

uobičajena večera: kad smo na dijeti ili kad nismo ?

kava ili čaj (i kakva ili koji): kava Illy

idealan obrok: riblja juha, poširana riba ili popara od ribe

najdraži kuhar: Pedro Subijana

omiljeno bezalkoholno piće: cijeđena naranča

omiljeno alkoholno piće: bijelo vino koje proizvodim za prijatelje i porodicu

omiljena namirnica: svježa riba

sve ima bolji okus s: dobrim društvom

gastro-luksuz bez kojeg ne mogu: moj tim u kuhinji

kod kupnje hrane rastrošan sam na: svježu ribu, školjke i rakove

omiljeni kuhinjski gadget: mandolina (rezač povrća)

comfort food: čokolada

lokacija za večeru iz snova: taraca restorana Nautika

čokolada ili voće: voće

idealan desert: domaći kolač od skorupa

slatko ili slano: slano

omiljeni začin: extra djevičansko maslinovo ulje

najdraže hrvatsko maslinovo ulje: ulje od oblice

omiljeno domaće crno i bijelo vino: Dingač i Pošip

omiljena vrsta sira: ovčji sirevi

najdraza riba: Sanpjer

kad netko kaže meso, ja pomislim na: janjetinu ispod sača

omiljena vrsta i komad mesa: janjeći file

zabranjeni užitak: saznat će se jednog dana

junk kojem ne mogu odoljeti: hamburger i Coca Cola

omiljena zimnica: sušeno meso (kobasice, pršut, umbul, domaća panceta)

što bih skuhao za romantičnu večeru: jakobove kapice u umaku od vrganja i tartufa, juha od čokolade

sastojci moje omiljene pizze: mozzarella, rikula, pršut, maslinovo ulje

nikada ne jedem: reći ću vam kad to i sam otkrijem

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2024 18:50