Ma što je to? Muffin krafne! Da ljudi! Svi znamo da je krafne raditi kod kuće prilično zahtjevno i osim ako nemamo cijeli vikend vremena za njihovo umješavanje i ”izbijanje” glutena iz njih, onda je vrijeme za nešto novo i drugačije. Muffini koji imaju okus krafni! I ne prže se! Savršeno!
Trebati će vam:
120 g maslaca 120 g šećera 2 jaja žličica ekstrakta od vanilije 400 g brašna 2 žličice praška za pecivo 1 žličica sode bikarbone prstohvat soli pola žličice muškatnog oraščića 500 ml mlaćenice |
Za glazuru:
100 g šećera 2 žličice cimeta 100 g maslaca |
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva. Lagano s maslacem namastite kalup za muffine. Mikserom umijesite maslac i šećer. Dodajte jaja, jedno po jedno te ekstrakt vanilije. U drugoj posudi pomješajte brašno s praškom za pecivo, sodom bikarbonom, soli i muškatnim oraščićem. Dodajte pola mješavine brašna u zdjelu s maslacem i miješatjte. Dodajte pola mlaćenice i ponovno miješajte. Ponovite s preostalim brašnom i mlaćenicom. Stavite tijesto u kalup za muffine. Pecite oko 20 minuta na najjačoj temperaturi. Pustite da se muffin krafne ohlade, a zatim ih izvadite iz kalupa. Za glazuru istopite maslac. Pomješajte u jednoj posudi šećer i cimet. Svaku muffin krafnu umočite u maslac te u šećer i cimet!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....