RECEPT DANA: Sočna BBQ rebarca

Freshly grilled spareribs
Originalni Rocket Burger recept!

Snima: Marko Miščević i iStock

Ovako u Rocket Burgeru rade sočna BBQ rebarca!

Najprije se treba skinuti kožica s rebarca. Zatim se napravi mješavina začina od paprike, soli, papra, korijandera (ili prema želji) i dobro se utrlja u meso pa se pusti stajati preko noći. Potom treba meso staviti u pećnicu na najmanje 3 sata na temperaturu ne višu od 120 stupnjeva. Što duže, to bolje. Meso potom treba izvaditi i pustiti da se ohladi. Na donju se stranu mesa nanosi Easy Kansas City BBQ umak i stavlja na grill ili grill tavu. Peku se otprilike 7 minuta, potom se okrenu, druga strana se premaže umakom i ponovno peče 7 minuta. Može se peći i u pećnici s uključenim gornjim grillom.

Easy Kansas City BBQ

  • 200 g kečapa
  • 30 g koncentrata račice
  • 20 gr senfa
  • 100 gr smeđeg šećera
  • 60 gr jabučnog octa
  • 40 gr Worcestershire umaka
  • 5 g mrvljenog češnjaka (u prahu)
  • 5 g mrvljenog luka (u prahu)
  • 10 g mrvljenog čilija (u prahu)
  • 10 g sušene mljevene paprike
  • 200 ml vode
  • sol i papar po želji

Sve sastojke zajedno pomiješati. Kuhati na laganoj vatri 15-20 min dok se ne postigne željena gustoća. Za postići okus roštilja može se dodati tekući dim (5-6 kapi).

Zaprljajte rukave i uživajte!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. prosinac 2024 11:59