Snima: Marko Miščević i iStock
Ovako u Rocket Burgeru rade sočna BBQ rebarca!
Najprije se treba skinuti kožica s rebarca. Zatim se napravi mješavina začina od paprike, soli, papra, korijandera (ili prema želji) i dobro se utrlja u meso pa se pusti stajati preko noći. Potom treba meso staviti u pećnicu na najmanje 3 sata na temperaturu ne višu od 120 stupnjeva. Što duže, to bolje. Meso potom treba izvaditi i pustiti da se ohladi. Na donju se stranu mesa nanosi Easy Kansas City BBQ umak i stavlja na grill ili grill tavu. Peku se otprilike 7 minuta, potom se okrenu, druga strana se premaže umakom i ponovno peče 7 minuta. Može se peći i u pećnici s uključenim gornjim grillom.
Easy Kansas City BBQ
- 200 g kečapa
- 30 g koncentrata račice
- 20 gr senfa
- 100 gr smeđeg šećera
- 60 gr jabučnog octa
- 40 gr Worcestershire umaka
- 5 g mrvljenog češnjaka (u prahu)
- 5 g mrvljenog luka (u prahu)
- 10 g mrvljenog čilija (u prahu)
- 10 g sušene mljevene paprike
- 200 ml vode
- sol i papar po želji
Sve sastojke zajedno pomiješati. Kuhati na laganoj vatri 15-20 min dok se ne postigne željena gustoća. Za postići okus roštilja može se dodati tekući dim (5-6 kapi).
Zaprljajte rukave i uživajte!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....