Pistacija je posljednjih godina apsolutna kraljica među sastojcima brojnih jela, a posebnu pažnju privukla je na sebe ove godine u obliku Dubai čokolade. No pistacija je više od toga te može dati poseban okus brojnim dobro poznatim desertima u malo modernijim izvedbama. Tako je Katarina Đozović, koju pratimo na Instagramu Kate Homecooking, dala ideju za još jedan izvrstan zimski desert.
TIRAMISU S PISTACIJAMA
Trebat će vam:
500 g mascarpone sira
5 žumanjka
3 žlice šećera
2 vanilin šećera
2 žlice soka i malo korice limuna (opcionalno)
200 ml slatkog vrhnja
2 velike žlice slatkog namaza od pistacija (ako koristire nezaslađeni, dodajte još jednu žlicu šećera)
1 paket piškota (cca 300g)
4 produžena espressa
Priprema:
Svi sastojci neka vam budu sobne temperature, osim slatkog vrhnja koje dobro rashladite. Pripremite kavu za umakanje piškota. Žumanjke i šećer miješajte u na pari 6-8 min dok se malo ne zapjene i posvijetle. Istucite slatko vrhnje, dodajte mu mascarpone, žumanjke i namaz od pistacija.
Lagano sve skupa promijesajte ili miksajte na najmanjoj brzi dok smjesa ne postane glatka. Piškote kratko namočite u kavu i složite u posudu. Prelijte ih kremom pa složite novi sloj keksa i prelijte ih ostatkom kreme. Pospite sitno sjeckanim pistacijama i dodacima po želji (malo malina ili nara). Dobro ohladite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....