Smrznute alternative sipe, liganja i hobotnice u vrijeme izolacije dolaze kao naručene, a dobro je i to što je, bar kad je hobotnica u pitanju, proces zamrzavanja neizbježan. Zaboravite dugotrajno lupanje hobotnice drvenim batom ili mit o kuhanju s nekoliko plutenih čepova. Ako želite da vam hobotnica bude mekana, tada ju je najbolje zamrznuti, a onda odmrznutu kuhati u neslanoj vodi. Tada ju možete pripremiti na salatu, po receptu Dobre hrane. Sipa je pak velika gastro ikona Dalmacije, priprema se na razne načine, a najpoznatiji je recept crni rižoto od sipe. Ipak, mi vam donosimo malo drugačiji, onaj za dalmatinski dim sum.
DOBRE IDEJE
LIGNJE, SIPA I HOBA IZ LEDA: Smrznute alternative će poslužiti! Imamo nekoliko ideja u koje ćete se zaljubiti!
Lignje su, uz hobotnicu, svakako najpoznatije od svih glavonožaca. Bilo da su friške, koje je uvijek najbolje samo prepržiti, ili smrznute, mogu se spremati na iste načine kao i sipe ili hobotnice
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....