Najbolje prija hladna!

Ljetna salata od hobotnice i bijelog graha

 CROPIX
Tržnice su prepune sočnih, zrelih plodova idealnih za izradu laganih salata koje su dobar izvor vitamina, a najbolje prijaje kada se posluže iz hladnjaka.

Jedna od takvih divota je i ova ljetna salata od hobotnice i bijelog graha!

Za nju će vam trebati:

1 hobotnica
500 g bijelog graha
1 veliki ljubičasti luk
1 ljutika
3 zrele rajčice
maslinovo ulje
jabučni ocat
aceto balsamico
sol i papar
svježi peršin

Zagreb, 200616.
Ljetne salete pripremila je Mateja Domitrovic, urednica u Dobroj hrani.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
CROPIX

Priprema:

Hobotnicu skuhajte i narežite na komadiće. Ako ste uzeli svježi bijeli grah, prethodno ga skuhajte par sati u posoljenoj vodi s time da mu prvu vodu bacite. Pomiješajte nasjeckanu hobotnicu i skuhani grah. Dodajte sitno narezan ljubičasti luk i ljutiku. Dodajte i rajčicu narezanu na komadiće. Začinite solju, paprom, maslinovim uljem i octom. Na kraju dodajte natrgani svježi peršin. Ohladite u hladnjaku bar sat vremena i poslužite uz čašu suhog bijelog vina!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. prosinac 2024 00:34