ZA UMAK:
150 g indijskih oraščića režanj češnjaka 1 žličica curryja u prahu na vrh žličice kajenske paprike u prahu 1/3 žličice soli 5-7 žlica vode 1 manja cvjetača 2 žlice sezamovih sjemenki |
Indijske oraščiće namočite prethodno u vodi cca 2 sata (ako nemate vremena, namočite ih barem 20 minuta). Isperite i procijedite. Cvjetaču očistite od listova i središnjeg, tvrdog dijela pa samo vrhove izmiksajte u multipraktiku do veličine zrna riže. U blenderu izmiksajte sve sastojke za curry umak (namočene indijske oraščiće, češnjak, curry, kajensku papriku, sol i vodu), dok ne dobijete glatki, žuti umak. Usitnjenu cvjetaču poslažite na tanjure pa umiješajte curry umak. Posipajte sezamovim sjemenkama (crnim ili svijetlim). Salatu operite, prosušite te je začinite maslinovim uljem, limunovim sokom i solju. Poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....