RUČAK BEZ KUHANJA

MALA ŠKOLA SIROVE HRANE: "Rižoto" od cvjetače s curry umakom

 Marko Miščević
Što kažete na to da od ponedjeljka do petka za ručak pripremite jela za koja ne morate uključivati štednjak niti koristiti pećnicu? Da, i nama zvuči kao odlična ideja

ZA UMAK:

150 g indijskih oraščića
režanj češnjaka
1 žličica curryja u prahu
na vrh žličice kajenske paprike u prahu
1/3 žličice soli
5-7 žlica vode
1 manja cvjetača
2 žlice sezamovih sjemenki

Marko Miščević

Indijske oraščiće namočite prethodno u vodi cca 2 sata (ako nemate vremena, namočite ih barem 20 minuta). Isperite i procijedite. Cvjetaču očistite od listova i središnjeg, tvrdog dijela pa samo vrhove izmiksajte u multipraktiku do veličine zrna riže. U blenderu izmiksajte sve sastojke za curry umak (namočene indijske oraščiće, češnjak, curry, kajensku papriku, sol i vodu), dok ne dobijete glatki, žuti umak. Usitnjenu cvjetaču poslažite na tanjure pa umiješajte curry umak. Posipajte sezamovim sjemenkama (crnim ili svijetlim). Salatu operite, prosušite te je začinite maslinovim uljem, limunovim sokom i solju. Poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2024 04:23