Priprema i snima: Ana-Marija Bujić
Za beze kore
6 bjelanjaka
280 g šećera u prahu
prstohvat soli
Za tortu:
300 ml vrhnja za šlag
1 žlica šećera u prahu
1 vanilin šećer
300 g bobičastog voća
Da biste napravili beze kore, tucite bjelanjke u čvrst snijeg, a zatim im pomalo dodajte šećer i sol pa tucite dok ne dobijete posve čvrstu smjesu. Stavite smjesu na papir za pečenje na dvije hrpice, a potom svaku žlicom poravnajte u krug promjera otprilike 20 cm. Pecite 1 h na 150 °C i pustite da se kore ohlade u pećnici. Istucite vrhnje za šlag i dodajte mu žlicu šecera u prahu i vanilin šećer. Kad su se kore ohladile, složite tortu. Prvo stavite jednu koru pa je premažite polovicom kreme, zatim drugu koru pa dodajte ostatak kreme. Po vrhu pospite bobičasto voće i poslužite odmah. Po želji, dio bobičastog voća možete ubaciti i u kremu
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....