BOŽIĆNI RECEPTI POZNATIH

Recept Hrvoja Zirojevića: carpaccio od tune s jetrom grdobine

 CROPIX
 

Sastojci:

400 g tune
100 g jetre grdobine
1 dl aceta balsamica
1 dl soja umaka
10 dag cikle
10 dag luka
5 dag pistacija
1 dag soli
1 dag papra
1 dl maslinova ulja

Zagreb, 101218.
Kotany Gourme klub, Savska 116.
Chefovi pripremaju bozicni rucak.
Na fotografiji: jelo Hrvoja Zirojevica.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX

Pripremiti marinadu za sirovu tunu i jetru grdobine. Za marinadu su potrebni: aceto balsamico, soja umak i maslinovo ulje. Držati meso u marinadi 2 minute. Grdobinu je uvijek dobro malo ispeći. Ako se želi aromatizirati, može se dodati malo riblje butarge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2024 08:03