Spas u pravi čas

Držite svoje dvorište urednim uz ovaj genijalni trik za držanje vrtnog crijeva. Ne košta ništa

 STEVEN WHITE/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Ne postoji ništa frustrirajuće od pokušaja zalijevanja cvijeća vrtnim crijevom koje se stalno zapetljava. Osim toga, kada se ovaj osnovni vrtni alat ostavi na tlu između dva zalijevanja, može postati opasnost od spoticanja, a da ne spominjemo gnjavažu svakodnevnog odmotavanja. Upravljanje crijevom mnogima je izazov, u smislu rješavanja problema, i zapravo postoji mnogo trikova koje je lako implementirati i koji će vam pomoći da pobijedite nered i uvedete red u vašem dvorištu.

Kada je riječ o rješenjima za pohranjivanje vašeg crijeva, ne morate se zadovoljiti komadom koji je samo funkcionalan. Postoji obilje stilskih opcija koje možete izabrati, a sve će dodati ukrasni štih vašem dvorištu. Na primjer, ukrašeni lonac je i privlačan i praktičan jer vaše crijevo drži uredno pospremljeno u sebi. Ako vam je draže, možete se odlučiti za pletenu košaru, koja ima više rustikalni štih. Bez obzira koji od ovih trikova za skladištenje crijeva odabrali, sigurno ćete uživati ​​u vrtu koji je i primamljiv i bez nereda.

Pretvorite staru felgu u elegantni držač za crijevo

Kad sljedeći put dobijete novi set guma, zadržite jednu felgu. Možete ju prenamijeniti u držač za vaše crijevo u vrtu. Da biste napravili ovaj hack, trebat će vam boja u spreju za metal, dva metalna držača, četiri velike kuke i četiri vijka uz vašu staru felgu. Uz pomoć čekića zabijete držače u zemlju. Pričvrstite felgu na držače vijcima i dodajte kuke. Zatim obojite držače i vijke kako bi odgovarali felgi (koju ste prethodno obojili). Nakon što se boja osuši, možete nanijeti brtvilo kako se boja ne bi ljuštila. Nakon što smotate crijevo, pričvrstite mlaznicu na prednje ušice.

Upcycling je izvrstan način da date novi život svakodnevnim predmetima koji bi inače završili na odlagalištu. Korištenje stare felge za skladištenje vašeg vrtnog crijeva korisno je za planet, a također vas neće koštati puno. Budući da su felge dizajnirane da izdrže vremenske uvjete i veliko habanje, možete računati na to da je ovaj hack izuzetno izdržljiv. Iako projekt ima više industrijski izgled, mogućnost da ga obojite u bilo koju boju koju odaberete pomoći će u stapanju držača crijeva s ostatkom vašeg vrtnog dekora.

@thermalandoaks

The dang hoses all over drive us nuts when they are a mess. I ordered this beautiful copper hose holder and clearly I‘m getting old because of how happy it makes me. It‘s on sale right now. ❤️❤️?? Hose home organization garden decor home clean up lawn and garden Sunday clean up front porch decor farmhouse living barn homestead decor copper

♬ Life‘s a Dance (2011 Remaster) - John Michael Montgomery

Spremite svoje vrtno crijevo u bakrenu posudu

Alternativa ukrasnoj vrtnoj posudi je korištenje bakrene posude za držanje vašeg vrtnog crijeva. Iskoristite bakreni lonac, tako što ćete ga jednostavno postaviti pokraj slavine i stavite crijevo unutra. Ako ne želite odvojiti crijevo nakon svake upotrebe, možete izbušiti rupu na stražnjoj strani posude s pomoću nastavka za svrdlo koje može rezati metal.

Što se tiče trajnosti, bakrene posude su otporne na koroziju. Međutim, one će patinirati i na kraju poprimiti zelenu boju. Ipak, izvrsna su opcija za pohranu vašeg vrtnog crijeva, jer ih možete nabaviti u većim veličinama. Njihova crvenkasto-smeđa nijansa također ima prirodni izgled, što je dobro jer se lijepo može uklopiti u vaš krajolik. Ako se odlučite izbušiti rupu na stražnjoj strani lonca, morat ćete izbrusiti rub kruga kako biste spriječili slučajne posjekotine, jer će bušenje ostaviti metal oštrim.

@heather.k.hohn Upgrade your hose storage! Ditch the ugly metal rack and opt for a beautiful pot to store your hose instead. Plus, pair it with this sleek expandable hose for effortless watering convenience! ?? See hose details under garden ? section in bio ⬆️? #gardeninghack #diy #expandablehose #gardeningtip #gardenhacks #hosestorage #hose #gardenhose #hosepot ♬ original sound - Heather.K.Hohn

Upotrijebite ukrasnu posudu za pohranjivanje crijeva

Jedan od najlakših načina za pohranu vašeg vrtnog crijeva je ukrasna posuda. Da biste saznali koja veličina vam je potrebna, namotajte crijevo i vidite koliko će biti široko i visoko. Zatim nabavite lonac koji odgovara toj veličini. Da biste primijenili ovaj trik, izbušite rupu na dnu posude kroz koju ćete provući crijevo. TikToker @heather.k.hohn u svom videozapisu ima rupu promjera 5 cm. Zatim provucite stražnji kraj crijeva kroz rupu i spojite ga na priključak. Upotrijebite unutrašnjost lonca za spremanje ostatka crijeva.

Ovaj trik dobro funkcionira jer kombinira praktičnost s estetskom privlačnošću. Uz mnoštvo dostupnih ukrasnih posuda, lako možete odabrati stil i boju koji najbolje pristaju vašem prostoru i temi vrta. Osim toga, imate mogućnost prenamjene lonca koji već posjedujete, što ga čini besplatnom nadogradnjom koja zahtijeva minimalan napor. Jedini nedostatak je to što može skupljati kišu zbog svog otvorenog vrha, pa razmislite o tome da ga pohranite u zaštićenom prostoru ili nabavite lonac s poklopcem.

@superkeek This might be my favorite thrift store find upcycled wirerack garden hack yet. #gardenhack #thriftstorefinds #gardenhosestorage #gardeningtiktok ♬ Thrift Store by LazyBug - LazyBug

Smjestite svoje vrtno crijevo u stari stalak za časopise

Ako niste zainteresirani za preinaku jedne od svojih ukrasnih posuda, stari stalak za časopise može poslužiti u istu svrhu, a istovremeno dodati stilski štih vašem vrtnom prostoru. Obojite ga sprejom u boju koju želite, pazeći da koristite boju za vanjsku upotrebu koja je dizajnirana da prianja na metalne predmete. Primjer za to je kolekcija "Stops Rust" tvrtke Rust-Oleum, koja je posebno dizajnirana za zaštitu vanjskih predmeta od vremenskih nepogoda. Nakon što se boja osuši, postavite stalak za časopise ispod nastavka za crijevo. Pričvrstite crijevo i postavite ga na dno metalnog nosača.

Pretvaranje starog stalka za časopise u spremište za vrtno crijevo izvrstan je trik iz mnogo razloga. Isplativo je jer se ovi stalci često mogu pronaći na buvljacima vrlo povoljno, a dolaze u raznim vintage i elegantnim stilovima. Ono što je najvažnije, nećete morati raditi nikakve velike izmjene na stalku - samo sloj spreja za zaštitu metala od hrđanja. To ga čini savršenim projektom prilagođenim početnicima, omogućujući vam da završite svoj DIY uz malo muke i vremena.

@averagebutinspired Ok but $6.99 is spendy for a Goodwill basket, no? Well, it was still cheaper than buying a new hose pot (even with the waterproofing spray)! And…I like how it looks! As for the flexible hose - I love it!!! It is really compact, but expands as it fills with water. It’s also lightweight and easy to maneuver. This is so much better than the bulky hose storage cart eyesore I had before! #hosestorage #gardenstorage #outdoorstorage ♬ original sound - summer songs<333

Pretvorite slatku pletenu košaru u spremište za svoje crijevo

Imate staru pletenu košaru koju više ne koristite? Potrebno je samo nekoliko minuta da se slatka košara pretvori u zgodno spremište za vaše vrtno crijevo. Započnite tako što ćete izrezati rupu na stražnjoj strani s pomoću svrdla, pazeći da je dovoljno velika da stane na metalni priključak na vašem crijevu. Poprskajte cijelu košaru vodootpornim sredstvom za brtvljenje, kao što je Rust-Oleum Varathane. Nakon što se brtvilo osuši, stavite košaru ispred nastavka. Provucite crijevo kroz rupu da ga spojite i postavite ostatak crijeva u košaru.

Ovisno o pletenoj košari koju odaberete, svom vrtnom prostoru možete dodati suvremeni dojam ili rustikalni šarm. Ovaj odabir dobro funkcionira jer ove košare dolaze u različitim oblicima i veličinama, tako da ćete sigurno pronaći odgovarajuću za duljinu crijeva koju trebate pohraniti. Također je vrlo jeftin.

Pretvorite novu drvenu gredu u moderan komad za pohranu

Osim što održava vaše vrtno crijevo organiziranim i udaljenim od tla, ovaj uredan uređaj također osigurava prostor svijetlim nakon što sunce zađe. Trebat ćete nabaviti novi stup, svjetiljku za stup na solarni pogon i držač za crijevo. Stup možete, ali i ne morate obojiti, bitno je da ga postavite pored priključka za cijev. Zatim pričvrstite kapu za kolčić na solarni pogon iznad novog stupa. Završite projekt postavljanjem nosača za crijevo na stranu novog stupa koja je okrenuta prema priključku. I to je to! Svoje vrtno crijevo možete sakriti sa stilom.

Iako ovaj trik za držanje crijeva ima mnogo toga za ponuditi, uključujući održavanje prostora osvijetljenim za noćno vrtlarenje, postoji nekoliko nedostataka vrijednih spomena. Implementacija ovog trika koštat će više od mnogih drugih navedenih opcija, poput pletene košare i stalka za časopise. Također će trebati malo više vremena za sastavljanje, jer morate iskopati rupu da biste postavili novi stup. Naravno, stup će bolje podnijeti vremenske uvjete nego neki drugi trikovi, tako da je izvrsno dugoročno rješenje za vaše potrebe za skladištenjem crijeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 16:35