umjetnost na otvorenom

Jedan je muškarac sam napravio fontanu u vrtu i postao prava senzacija

 YOUTUBE

Brojne su mogućnosti uređenja vrta koji kreativnim izborom cvijeća, vanjskog namještaja, lampi i dekoracija može tvoriti pravu idilu, no jedan je čovjek otišao korak dalje i u svom vrtu odlučio vlastitim rukama izgraditi - fontanu.

Za taj mu je pothvat bilo potrebno nešto obične crvene cigle, cementa, pijeska, mini automatska pumpa i plastična cijev, a na inovativan način poslužila je i stara glinena posuda.

Nakon što je dobro izravnao i zabetonirao površinu, krenuo je u izgradnju zida klasičnim slaganjem cigla, koja je potom dodatno izolirana na spojevima, a unutrašnja površina poravnata. S vanjske si je sgtrane ovaj kreativac dao truda izrezbariti imitaciju kamena.

image
YOUTUBE

Stara glinena posuda poslužila je kao središnji dio fontane iz koje kreće mlaz, a za tu je potrebu provedena i cijev. Kako bi se naglasila njezina glavna pozicija na ovoj neobičnoj vrtnoj instalaciji, izgradio je dodatni vanjski kaskadni zidić čime je dobiveno željeno povišenje.

Zemljane nijanse kojima je naglasio umjetno izrezbareno kamenje odlično su se uklopile u zelenilo vrta, ali njegovoj kreativnosti ni tu nije bio kraj. Sa svake strane odlučio je napraviti po jednu - žabicu. Niti one nisu tu postavljene samo za ukras. Kroz žabice su, naime, također provedene cijevi pa su tu u funkciji manjih pomoćnih fontana.

Kako ova nevjerojatna instalacija izgleda i kako je tekla izgradnja pogledajte u videu:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. rujan 2024 06:19