IDU SKUPA

Jedno voće ako ga stavite u blizinu krumpira spriječit će njegovo prerano klijanje

 /SHUTTERSTOCK

Korisnik TikTok-a @lifetips669 podijelio je isječak s nizom korisnih savjeta koji će sigurno povećati vašu kupnju namirnica. "Prodavači povrća vam nikada neće reći ove savjete za čuvanje hrane", napisali su.

Detaljno opisujući svoju tehniku ​​skladištenja, objasnili su: "Krumpir kupljen u rinfuzi se pokvari. Krumpir i jabuke su dobri prijatelji, a njihovo zajedničko skladištenje sprječava klijanje." Čini se da iza te metode stoji znanost, jer uparivanje njih dvoje usporava njihov proces sazrijevanja, prenosi Mirror.

Tasting Table kaže da jabuke proizvode etilen, prirodni plin, čije izlaganje "može usporiti ili zaustaviti proces klijanja krumpira". Stranica također savjetuje da se krumpir ne skladišti u toplom okruženju, preporučujući umjesto toga "hladno, suho i tamno" mjesto.

Međutim, nemojte ih staviti u hladnjak jer hladnoća može "potaknuti krumpirov škrob da se transformira u šećere, koji mogu postati kancerogeni kada se kuhaju". I budite upozoreni - budući da etilen iz jabuka zapravo može imati obrnuti učinak na drugu hranu - osobito na luk, dinje, brokule i breskve. Njihova velika osjetljivost na etilen može ubrzati njihov proces sazrijevanja, čineći ih prije neprikladnima za konzumaciju.

Pametni račun također preporučuje potapanje brokule u vodu kako bi dulje ostala svježa i tvrdi da skladištenje luka u čarapama može učiniti da "dugo traje".

Kao i krumpir, @lifetips669 napominje da banane kupljene u rinfuzi imaju tendenciju da brže postanu pljesnive. Oni sugeriraju da će omatanjem vrećice oko stabljike ostati "savršene" kada budete spremni uživati ​​u njima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. rujan 2024 11:47