Genijalno!

Kako obične najlonke spašavaju vrtlare ovog ljeta: Ovaj odjevni dodatak želite u vrtu...

 YOUTUBE/@THE FABULOUS GARDEN/

Jedno od najboljih mjesta za držanje najlonki je s vašim vrtlarskim alatom. Tako je, ovaj odjevni dodatak koji ste planirali baciti može vam itekako biti od pomoći u vrtu. Rastezljiv, mekan i prozračn materijal najlonki omogućuje vam višestruku namjenu u vrtu. Ako nemate stare, potražite jeftine najlonske čarape u obližnjoj trgovini.

Osim toga, jedan par može puno doprinijeti. Možete napraviti više stvari sa samo jednim paketom, a što je veći, to bolje. Boja nije bitna, ali najbolje ćete iskoristiti one s malo poderotina. Ako su imalo oštećene, svejedno ćete moći izvoditi neke od ovih vrtlarskih trikova, ali ne sve. Ipak, zgrabite čarape bez obzira na njihovo stanje i pogledajte što mogu postati u vašem zelenom prostoru.

image
YOUTUBE/@ALLOTMENT GARDENER/

1. Osigurajte stabljike biljaka

Ponekad visokim i nježnim stabljikama biljaka treba malo oslonca dok rastu - tu mogu uskočiti najlonke. Možete izrezati par čarapa na trake od 2,5 cm i koristiti ih za privezivanje vinove loze za stup ili rešetku. Budući da je materijal najlonki mekan i rastezljiv, možete ih vezati koliko god želite i neće oštetiti biljke.

2. Pomozite teškim plodovima

Nisu samo stabljike ili trsovi ono što treba potporu, već i teški plodovi na vašim biljkama. Ako imate viseće tikve ili dinje, možete napraviti viseću mrežu s pomoću najlonki. Naslonite donji dio voća na sredinu čarapa i zavežite oba kraja za kolac ili rešetku. Odjevni dodatak nastavit će nositi težinu kako plod raste, uspješno oslobađajući dio tereta od trsa.

image
YOUTUBE/@ALLOTMENT GARDENER/

3. Objesite i pohranite svježe proizvode

Nakon berbe određenim namirnicama poput luka i češnjaka, potrebno je hladno i suho mjesto za druženje. Vaše najlonke savršen su alat za pohranu. Dodajte luk u nogavicu i zavežite čvor prije dodavanja drugog. Nastavite vezati čvorove i dodavati luk sve dok više ne bude mjesta. Kada zatrebate luka, samo zarežite ispod čvora i skinite ono što vam je potrebno.

image
YOUTUBE/@ALLOTMENT GARDENER/

4. Zaštitite sadnice

Također možete koristiti najlonke da zaštitite svoje biljke od vremenskih nepogoda. Upotrijebite četiri kolčića oko vaše sadnice i postavite čarape preko četiri strane. Ovi kolčići i najlonke stvorit će mrežasti kavez kako bi se ograničila šteta koju uzrokuju jaki vjetrovi i životinje. Vrh čarape možete držati zatvorenim radi veće zaštite ili izrezati otvor tako da ne morate brinuti hoćete li najlonku ukloniti vaše biljke kada porastu.

5. Spremite glavice sjemena

Kad cvjetne glavice počnu sijati, ptice bi vaš vrt mogle smatrati otvorenim bifeom. Ali ako želite sačuvati sjeme za sljedeću vegetacijsku sezonu, par najlonki vam može pomoći. Sve što trebate učiniti je odrezati komad tkanine i ogrnuti ga preko cvjetne krune. To će pticama onemogućiti pristup sjemenu bez štete za biljke ili divlje životinje.

image
YOUTUBE/@ALLOTMENT GARDENER/

6. Napravite zalihe sjemena

Ne samo da svoje ubrane proizvode možete staviti u najlonke, već je ovaj odjevni predmet i odlično mjesto za pohranjivanje sjemenki koje sakupite iz svog vrta. Samo dodajte sjemenke u nogu čarape i zavežite čvor kako biste ih učvrstili. Sada imate prozračnu vrećicu za pohranu u košaru ili policu, a možete napraviti više vrećica s jednom čarapom. Pomaže dodati naljepnicu unutar vreće prije nego što je zatvorite kako bi se sve vaše sjemenke lako prepoznale.

image
YOUTUBE/@ALLOTMENT GARDENER/

7. Pretvorite vrtlarske alate u čistače ribnjaka

Uz par najlonki, vaši alati za uređenje okoliša mogu postati čistači ribnjaka. Sve što trebate učiniti je provući grablje, motiku ili vile kroz nogu čarape. Odjevni dodatak stvara mrežu koju možete koristiti za čišćenje jezerca i uklanjanje lišća ili otpadaka. Čak i ako nemate jezerce u dvorištu, ovaj trik je savršen za pretvaranje ručne vrtlarske opreme u alate za čišćenje vodenih površina ili bačvi za kišnicu.

Pogledajte video!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. rujan 2024 12:23