LJETNO OSVJEŽENJE

Konačno znamo kako izabrati slatku i zrelu lubenicu u samo par koraka

 Robert Linder/Unsplash
Pronađite lubenicu koja je pravilnog oblika (ovalna ili okrugla) i jedno i drugo je uredu

Jeste li pod stresom svaki put kada morate odabrati lubenicu iz ogromne hrpe u svojoj trgovini? Dugi niz godina svi pokušavaju odgonetnuti taj misterij o tome kako odabrati lubenicu koja je zrela i slatka. Evo nekoliko savjeta kako svaki put odabrati savršenu lubenicu!

- Pronađite lubenicu koja je pravilnog oblika (ovalna ili okrugla) i jedno i drugo je uredu. Samo trebate pripaziti na nepravilne izbočine.

- Potražite lubenicu koja je dinju koja je teška za svoju veličinu. To obično znači da će biti slađa i da sadržava puno vode.

- Pregledajte lubenicu i potražite narančasto kremaste mrlje. Tamnija žuta poljska pjega obično znači da je dulje bio na trsu i da je punog okusa.

-Ako je pjega bijela, to je znak da dinja nije sasvim zrela.

-Veće "šećerne mrlje" znače da lubenica ispušta šećer i obično je to znak fine slatkoće.

-Potražite tamne i mutne dinje što je znak da je dinja zrela. Kad je dinja sjajna, nedovoljno je zrela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. studeni 2024 21:54