Pogledajte video

Možete mirno na more: Ovo je najučinkovitiji način samozalijevanja cvijeća nakon kojeg više ništa neće biti isto

 /SHUTTERSTOCK

Odlazak na godišnji odmor, znaju svi, može biti itekako stresan. Toliko stvari za riješiti prije puta...Srećom, živimo u vremenu kada se na društvenim mrežama svakodnevno mogu pronaći korisni trikovi koji nam pomažu uštedjeti vrijeme i nova. TikTok je posebno popularna platforma za dijeljenje takvih savjeta.

Na profilu jedne influencerice osvanuo je genijalan trik koji će svima uštedjeti vrijeme dok su izvan doma, a potrebno je da vaše biljke budu pravilno zalijevane. Umjesto da zatražite pomoć obitelji ili susjeda da se brinu o vašim biljkama dok ste na putovanju, influencerica Ella otkrila je jednostavan trik za izradu sustava za samonavodnjavanje.

Za ovaj način zalijevanja biljaka potrebno vam je: boca vode, igla i upaljač.

Potrebno je prvo zagrijati iglu, zatim izbušiti male rupice u čepu boce. Nakon toga napunite bocu vodom i okrenite je da stvorite pritisak. Tako će voda kap po kap curiti iz boce, a možete je staviti u zemlju pored biljaka kako bi one kontinuirano dobivale vodu. Za veće biljke preporučuje se koristiti dvije velike boce kako bi voda doprla do svih dijelova korijena.

Pogledajte video!

@tiktalkerica Da, mi se znamo! ?? @Andro Nadam se da će te biljčice dočekati žive i zdrave kad im se vratiš. ? Još jedan pro tip je da, ako ti biljka zahtjeva obilnije zalijevanje, bocu staviš na sunčani dio balkona pa će toplina zagrijati bocu i voda će iz nje istjecati brže nego kad je u hladu! Sve koje zanima kako je Andro uredio svoj balkon, mogu vidjeti ovdje: @Andro ? #fyp #tiktalkerica #lifehack #biljke #ljeto #voda #water #trik ♬ France Accordion Swing - MIZUSATO Masaki

Ella je savjetovala da se boca ne stavlja neposredno uz korijenje kako bi se izbjeglo truljenje. Napomenula je i da je bocu najbolje staviti na osunčanu stranu balkona, gdje će toplina ubrzati protok vode iz boce u tlo, prenosi Espreso.

Ovaj jednostavan trik olakšava njegu vaših biljaka dok ste odsutni i idealan je za sve koji žele svoje biljke održavati zdravima i hidratiziranima bez stalnog zalijevanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. kolovoz 2024 20:06