VIDEO

Ne bacajte rolice wc papira: Žena je napravila čudo, svi gledaju samo u njeno dvorište

 ALENAPAULUS/GETTY IMAGES

Ništa nije slađe od recikliranja, pogotovo ako iz „ničega“ možete napraviti „nešto lijepo“. Recikliranje nas potiče i inspirira te smo sigurni da ćete i vi zasukati rukave kada vidite ovo rješenje.

Katie McGinn velika je obožavateljica cvijeća, biljaka i vrtlarstva, no na svemu pokušava uštedjeti. Ne troši novac na skupe sadnice, već ih sama priprema prije proljeća.

Nemojte trošiti novac ni na posude, već spremite rolice toaletnog papira jer su izvrstan materijal koji se može razgraditi u zemlji.

image
PAMWALKER68/GETTY IMAGES

- Volim pronalaziti načine za prenamjenu stvari u kući za vrt - osobito kartonske role toaletnog papira, piše Katie McGinn fotografkinja i vrtlarica na svom Instagram profilu @urbantaproots.

Izrežite 4 proreza od 1,2 cm duž jednog kraja role i preklopite svaki dio preko sljedećeg, podvlačeći jedan kraj zadnjeg dijela ispod prvog dijela. I evo! Imate svoju posudu za sadnice. Pripremite rahlu zemlju u koju ste dodali malo pijeska i napunite svaki valjak do dvije trećine. U svaku stavite jednu ili dvije sjemenke - to mogu biti cinije, kozmos ili orlovi nokti, ali i povrće poput cikle ili zelene salate. Pažljivo zalijevajte, a kada izbiju mladice, možete izravno staviti rolne u zemlju.

Ove male kartonske smotuljke savršene su biorazgradive posude za sadnice - što znači da ih možete posaditi izravno u svom vrtu i posebno su dobre za biljke koje ne vole da im korijenje smeta. Evo nekih biljaka koje će dobro funkcionirati u ovim malim posudama:

• Kukuruz

• Grah

• Zelena salata

• Cikla

• Kozmos

• Suncokreti

• Cinije

• Neven

• Slatki grašak

Ove se biljke često preporučuju za izravnu sadnju, ali ako ih želite posaditi u zatvorenom prostoru, onda će vam ove male posude pomoći da ih presadite bez problema za korijen.

Par napomena o ovim posudama:

Budući da su biorazgradive, ne biste ih trebali držati predugo u kući. Jednom kada počnete dodavati vodu u ove kiflice, počet će se raspadati. Stoga ih posadite u posude ili presadite u vrt unutar 4 tjedna.

Uz malo truda i vrlo malo troškova vaše će dvorište biti najljepše.

Pogledajte video i uvjerite se koliko je ovo jednostavno.

Posijte sjeme cvijeća u rolice toalet papira, uštedite na sadnicama i uljepšajte svoje dvorište.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. kolovoz 2024 21:59