GELNIJALNO!

Ovo domišljato rješenje osigurava dovoljno svjetlosti sobnim biljkama i u najkraćim danima: Samo nabavite ovaj kupaonski dodatak

 /SHUTTERSTOCK
Za izradu rješenja za zimske mjesece bilo joj je potrebno manje od 15 minuta

Sobno bilje može oživjeti svaki interijer. Njegova raznolikost omogućuje bezbroj kombinacija koje u prostorije mogu unijeti i novi izgled i dašak svježine. Međutim, u hladnijem je dijelu godine ujedno i manje svjetla pa se mogu povinuti, a ako im se na vrijeme ne pruže potrebni resursi, i posve uvenuti.

Srećom, "u moru" savjeta i trikova na internetu mogu se naći i oni vrlo korisni. Upravo je takvo rješenje koje je osmislila jedna ljubiteljica sobnog bilja i podijelila sa svojim pratiteljima na TikToku na svom računu @Houseplusplant, inače punom zanimljivih informacija i domišljatih načina za održavanje raznih vrsta sobnih biljaka.

Kad su neki od primjeraka iz njezine kolekcije počeli vapiti za svjetlošću, odlučila im je napraviti stalak po mjeri i to, ni manje ni više, nego od standardnog teleskopskog stalka namijenjenog za korištenje uz kadu ili tuš kabinu. Osim njega, za izradu bilo joj je potrebno još i nekoliko led lampi te male plastične vezice.

@houseplusplant The easiest & most useful DIY for your plants! Going into fall your plants will want more light than what the window can give them. You also may have acquired a few more plants to over the summer 😉 and need more space with grow lights to put them all! This little diy is the easiest thing & I even have a YouTube video showing you how to do it! But trust me, my 5 yr old could do this one (he does build some pretty sick magnatile creations though). Happy growing 💚 #houseplants #bigpplants #plantblogger #midwestblogger #lifestyleblogger #plants #sunroom #plantroom #plantlady #houseplantlady #fyp #foryoupage #planttok #planttiktok #plantcollection #plantcollector #houseplantsoftiktok #houseplantlover #2024 #diy #growtower ♬ Im In Love Im Obsessed Rihanna x Casa Di Remix - CasaDi

Lampe je zatim povezala tako da je ispod svake male police smjestila po jednu koja potom pruža snom svjetlosti na policu ispod. Tako su joj za tri police bile potrebne i tri lampe, a da bi sve izgledalo vrlo decentno, smjestila ih je u ugao u kojemu se spajaju sama polica i drška.

Za izradu ovakvog stalka bilo joj je potrebno manje od 15 minuta, a rezultati su oduševili pratitelje. "Ovo je gelnijalno!", "Konačno sam našla odlično rješenje za mračni hodnik!", "je li to stalak za tuš? odlično!" tek su neki od komentara ispod videa kojeg je u omiljene spremilo gotovo tisuću ljudi.

image

Teleskopski stalak za kupaonicu uz mali zahvat dobiva inovativnu novu namjenu

TIKTOK

Ovakvo domišljato rješenje osigurat će dovoljno svjetlosti sobnim biljkama i u najkraćim danima u godini pa je pravo vrijeme da nabavite ova tri predmeta i osigurate svojim zelenim sustanarima "svjetlu zimu". A ako su neki od njih već krenuli sa sasušivanjem lišća, ne brinite. Možete jednostavno isprobati trik s kuhinjskom spužvicom o kojemu smo nedavno pisali, pomoću kojeg ćete im pomoći vratiti vitalnost.

Iako im to nije omiljeno godišnje doba, neke sobne biljke mogu biti i iznimno korisne u zimskim mjesecima, na način da apsorbiraju vlagu u interijeru i tako pomažu smanjenju rizika od nastanka plijesni, ali i pročišćavanju zraka u prostoriji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. listopad 2024 09:21